Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Organisatorisk och social arbetsmiljö

Byggakademin
Kort om utbildningen
1 dag
5 700 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-09-23 08:30 - Malmö
Göteborg, Malmö, Stockholm
Kommande starter
Göteborg
5 700 SEK
2020-11-10

Malmö
5 700 SEK
2020-09-23

Stockholm
5 700 SEK
2020-10-28

Kursbeskrivning

Organisatorisk och social arbetsmiljö, OSA, handlar om psykosociala frågor som stress, konflikter, trygghet, mobbning och stöd från chef och kollegor. Enligt Arbetsmiljölagen har alla rätt till ett bra arbetsklimat och ämnet tas upp specifikt i AFS 2015:14. 

Frågor som stress och arbetsklimat hänger ofta samman med hur arbetet är organiserat och hur det sociala samspelet på jobbet fungerar och det är arbetsgivarens ansvar att se till att organisationen och arbetsuppgifter utformas så att alla kan må bra. Det finns flera sätt att ta reda på hur de anställda upplever trivsel, arbetsklimat och arbetets innehåll. Det kan vara medarbetarsamtal, diskussioner på personalmöten, enkäter eller att man genomför intervjuer. Ju mer man vet om hur de anställda upplever situationen, desto lättare att förändra rätt saker och uppnå resultat.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till chefer, arbetsmiljöombud, skyddsombud och övriga befattningar som behöver kunskap om arbetsmiljöfrågor. Inga krav på förkunskaper.

Kursinnehåll

INNEHÅLL

  • Grundläggande kunskaper om arbetsmiljölagstiftning
  • Ansvar och roller
  • Systematiskt arbetsmiljöarbete i teori och praktik
  • Organisatorisk och social arbetsmiljö i teori och praktik
  • Hur man förebygger ohälsosam arbetsbelastning
  • Hur man förebygger kränkande särbehandling
  • Anmälan och utredning
  • Vilken dokumentation ska finnas

Investering

Kurslitteratur, lunch och fika ingår i priset.

Mat & logi

På Byggakademin serverar vi färska smörgåsar och nybryggt kaffe på förmiddagen. Vid kurs i Saltsjöbaden äter vi god vällagad lunch intill kurslokalen. Till eftermiddagsfika bjuder vi på söta, hembakade bakverk.

Kurserna på annan ort hålls alltid i ljusa och centralt belägna kurslokaler. Vällagad lunch och gott fika bjuds alltid på för- och eftermiddagen. Besked om adress till kurslokaler ges i god tid innan kursstart.

Kontakta oss om du har någon födoämnesallergi och behöver beställa specialkost. 

Önskar du bo på hotell i Saltsjöbaden rekommenderar vi Grand Hotell i Saltsjöbaden där vi har 10% rabatt för alla kursdeltagare, meddela hotellet vid bokning. På andra orter där vi håller kurs rekommenderar vi boende på konferensstället där kursen hålls. Se bekräftelse eller kallelse för exakt information om plats.

Erbjudande

Boka 4 betala för 3

Vid anmälan av 4 deltagare till samma kurstillfälle bjuder vi på en kursavgift. Erbjudandet gäller upp till 8 personer. Konferenspaket, eventuell kurslitteratur och tentamen tillkommer för den 4:e och 8:e deltagaren. Erbjudandet går inte att kombinera med andra rabatter. Ring oss så hjälper vi dig boka med rabatt!

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Organisatorisk och social arbetsmiljö, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Byggakademin

Byggakademin

Vi erbjuder lärarledda streamade online utbildningar

Vi utbildar alla i byggbranschen. Vår mission är att vara det bästa utbildningsföretaget för byggbranschen. För oss innebär det att vi har kunniga, inspirerande föreläsare som är väl förankrade i byggbranschen, är goda pedagoger och som älskar att lära ut...


Läs mer om Byggakademin och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Byggakademin

Vikingavägen 17c
133 33 Saltsjöbaden

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Organisatorisk och social arbetsmiljö!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 1017 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar