Visa utbildning.se som: Mobil
Kort om utbildningen
1 dag
5 400 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-12-11 08:30 - Malmö
Göteborg, Malmö, Stockholm
Öppen utbildning
Kommande starter
Malmö
2019-12-11 08:30  
5 400 SEK
Stockholm
2020-03-04 08:30  
5 400 SEK
Göteborg
2020-04-16 08:30  
5 400 SEK

Kursbeskrivning

ABK09

ABK09

Det ställer höga krav på både beställare och konsulter vid köp av konsulttjänster och blir lätt otydligt vad gäller t.ex. omfattning, kvalitetsnivå, ansvar och ekonomi. Kursen tar upp vilka skadestånd som  krävas och vilka försäkringsfrågor som kan bli aktuella om något går fel. Du får grundläggande kunskaper om ABK 09, standardavtalet vid konsultupphandling.

Kursen riktar sig till dig i bygg- och anläggningsbranschen och tar upp struktur och terminologi i ABK 09 som i stort sätt överensstämmer med AB/ABT. ABK 09 bygger på en rimlig balans mellan rättigheter och skyldigheter som syftar till en ekonomisk optimal riskfördelning mellan parterna. Vi lär oss de olika termerna som både konsulter och beställare måste kunna för att förstå och tolka uppdraget.

Vi varvar teori med praktiska exempel och tar upp verkliga rättsfall. Efter kurstillfället har du goda kunskaper i både beställaren och konsultens rättigheter och skyldigheter. Byggakademinskursapplikation tillhandahåller digital kursdokumentation som medger blended learning. Du kommer alltid ha materialet tillgängligt och du kan jobba med interaktiva övningar både före och under utbildningen.Efter genomförd kurs får du ett intyg på genomförd utbildning.

Kursen omfattar en dag.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som handlar upp eller säljer konsulttjänster.

Kursinnehåll

  • När skall ABK användas
  • Uppbyggnad och innehåll i ABK
  • Ställa tydliga krav vad gäller omfattning och kvalitet på utförande
  • Uppföljning under kontraktstiden
  • Ersättning och betalning
  • Konsultansvar och försäkring
  • Äganderätt, nyttjanderätt till idéer, handlingar och datamedia
  • Konsekvenser när avtal inte efterlevs
  • Fällor och fel
  • Intressanta rättsfall

Kursdokumentation

Byggakademin använder sig av en kursapplikation med digital kursdokumentation som medger blended learning. Det innebär att du alltid har materialet tillgängligt oavsett tid och rum. Du kan enkelt ladda ner och skriva ut efter behov men framförallt så hoppas vi att du kommer att uppleva interaktiva övningar som ett mervärde. Ni kan kontakta varandra, dela bilder och ladda ner videos och därmed dela erfarenheter, hitta nya vänner och kanske nya affärsmöjligheter. 

Investering

Kurslitteratur, lunch och fika ingår i priset.

Mat & logi

På Byggakademin serverar vi färska smörgåsar och nybryggt kaffe på förmiddagen. Vid kurs i Saltsjöbaden äter vi god vällagad lunch intill kurslokalen. Till eftermiddagsfika bjuder vi på söta, hembakade bakverk.

Kurserna på annan ort hålls alltid i ljusa och centralt belägna kurslokaler. Vällagad lunch och gott fika bjuds alltid på för- och eftermiddagen. Besked om adress till kurslokaler ges i god tid innan kursstart.

Kontakta oss om du har någon födoämnesallergi och behöver beställa specialkost. 

Önskar du bo på hotell i Saltsjöbaden rekommenderar vi Grand Hotell i Saltsjöbaden där vi har 10% rabatt för alla kursdeltagare, meddela hotellet vid bokning. På andra orter där vi håller kurs rekommenderar vi boende på konferensstället där kursen hålls. Se bekräftelse eller kallelse för exakt information om plats.

Erbjudande

Boka 4 betala för 3

Vid anmälan av 4 deltagare till samma kurstillfälle bjuder vi på en kursavgift. Erbjudandet gäller upp till 8 personer. Konferenspaket, eventuell kurslitteratur och tentamen tillkommer för den 4:e och 8:e deltagaren. Erbjudandet går inte att kombinera med andra rabatter. Ring oss så hjälper vi dig boka med rabatt!

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om ABK 09, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Kursdeltagare
(4)
4 av 5
Kursdeltagare
(4)
4 av 5
Kursdeltagare
(4)
4 av 5

Byggakademin

Byggakademin

Vi utbildar alla i byggbranschen. Vår mission är att vara det bästa utbildningsföretaget för byggbranschen. För oss innebär det att vi har kunniga, inspirerande föreläsare som är väl förankrade i byggbranschen, är goda pedagoger och som älskar att lära ut...


Läs mer om Byggakademin och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Byggakademin

Vikingavägen 17c
133 33 Saltsjöbaden

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,5)
Baseras på 20 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 1017 recensioner.
Alla recensioner för arrangören