Visar 1-25 av 31 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
  • = Ackrediterad utbildning enligt ID06
Visar 1-25 av 31 träffar
1
2

Mer om AMA-utbildning

AMA, som är en förkortning för Allmän material och arbetsbeskrivning, är en viktig del av den tekniska världen, framför allt inom bygg- och anläggningsbranschen. AMA fungerar som en guide för hur man tar fram tekniska, detaljerade beskrivningar för olika byggprojekt.

Genom en gemensam uppsättning av till exempel termer och begrepp underlättas arbetet för alla inom branschen och gör att de kan kommunicera effektivt och förstå varandra bättre. Det resulterar i en mer enhetlig och klar kommunikation och ökar därmed också säkerheten och tydligheten i projektens kvalitet.

Varför ska man gå en AMA-utbildning?

Att kunna förstå och tolka AMA-dokument är avgörande för att kunna säkerställa kvalitet och överensstämmelse med förväntningarna. Genom att gå en utbildning i AMA får du en djupare förståelse för de tekniska kraven och specifikationerna som styr olika projekt. Det bidrar till minskade fel i beskrivningar som i sin tur bidrar till minskade onödiga kostnader och merarbete. Detta ökar alltså inte bara din professionella trovärdighet utan också risken för felaktigheter och missförstånd under projekten. En AMA-utbildning kan ses som en investering i kompetens som längre fram kan öppna dörrar till nya möjligheter inom branschen.

Vad får jag lära mig under en AMA-utbildning?

AMA är uppdelad i flera olika områden. Det finns till exempel AMA för anläggning, hus, VVS & Kyl och för el. Det gör också att det finns olika utbildningar beroende på vilken AMA det är du behöver lära dig. Oberoende av vilken utbildning du går är det vanligt att du får lära dig något eller flera av följande:

  • Navigering i AMA-dokument
  • Tolkning av AMA-dokument
  • Upprättande av AMA-dokument

Det kan till exempel inkludera att förstå olika koder, avsnitt och standarder men också att lära sig vanliga termer och begrepp som används inom branschen.

De flesta AMA ges ut i nya generationer var tredje år och det finns därför också utbildningar du kan gå för att hålla dig uppdaterad inom de senaste processerna och metoderna.

Vem kan gå en AMA-utbildning?

AMA-utbildningar riktar sig till en bred målgrupp inom bygg- och anläggningsbranschen. Det inkluderar till exempel arkitekter, ingenjörer, entreprenörer, byggledare, projektledare eller andra yrkesverksamma som är involverade i planeringen, genomförande eller övervakningen av ett byggprojekt.

Även du som är ny i branschen eller som vill byta karriär och få en grundläggande förståelse för AMA kan gå en utbildning. Oftast finns det inga strikta förkunskapskrav för att gå en AMA-utbildning men det kan vara bra om du har grundläggande kunskap om byggprocessen och relevanta termer och begrepp.

Källa: byggtjanst.se

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
En bra utbildningspartner helt e...

– Jag upplever JA Kompetens som väldigt professionella och lätta att samarbeta med, berättar Henrik Nilsson, Kompetensutvecklare på K-rauta Sverige.

Läs mer
 Byggarbetsmiljösamordnare (BAS)...

Läs om vad Mikael och Jimmy tycker om kursen Byggarbetsmiljösamordnare (BAS) P och U - Grundkurs som de gick på SIFU.

Läs mer
Arbetsledning Steg 1 –SIFU

– Jag fick med mig nya användbara verktyg från kursen som jag kommer kunna ha med mig livet ut – enkla, men väldigt effektiva, berättar Mikael Lahti.

Läs mer
SIFU

”Nu kan jag se och lösa problem jag tidigare inte ens visste fanns. Mitt arbete har blivit effektivare och mycket roligare!" berättar Timmy Rudegran.

Läs mer