Visa utbildning.se som: Mobil

BAM - Bättre arbetsmiljö för byggsektorn

Byggakademin
Kort om utbildningen
2 dagar
9 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2022-10-12 08:30 - Distans
Distans, Linköping, Malmö, Rikstäckande, Stockholm
Öppen utbildning, Onlineutbildning, Företagsanpassad utbildning
Kommande starter
Distans
9 900 SEK
2022-10-12

Stockholm
9 900 SEK
2022-10-12

Malmö
9 900 SEK
2022-11-15

Linköping
9 900 SEK
2022-12-06
Utbildaren är ackrediterad enligt ID06

Kursbeskrivning

BAM för byggsektorn

Byggakademins populära arbetsmiljöutbildning BAM för byggsektorn går igenom lagar och föreskrifter som styr och reglerar arbetsmiljöarbetet och är anpassad för bygg- och anläggningsbranschen. Syftet medtvådagarskursen är att ge kursdeltagarna grundläggande kunskaper inom arbetsmiljö. Kursen tar upp fördelarna och effekterna av en god arbetsmiljö.

Vi utgår från exempel tagna från verkligheten och lägger extra fokus på två viktiga frågeställningar för oss verksamma i byggbranschen nämligen belastningsergonomi och säkerhetskultur. Belastningsergonomi är den vanligaste orsaken till arbetsrelaterade sjukdomar och skador. Vi går igenom de vanligaste orsakerna och hur man kan arbeta proaktivt för att förebygga skador så långt som möjligt. För att nå visionen noll olyckor och skador räcker det inte med att vi gör riskanalyser och köper skyddsutrustning utan riskanalyserna måste följas och utrustningen användas. Det är här vi anser att en medveten skapad säkerhetskultur är viktig. Hur kan vi aktivt och tillsammans med våra kollegor skapa en arbetsmiljö och kultur som innebär att man är aktsam både om sig själv och andra så att vi håller hela vårt yrkesliv? Och hur skapar vi lugn och harmoni i projekten trots tajta tidplaner och tuffa krav?

Vi ger kursdeltagaren den kunskap som krävs för att kunna säkerställa att en verksamhet lever upp till de krav som ställs i arbetsmiljölagen. Kursen ger även kunskaper kring hur en positiv arbetsmiljö kan skapa goda resultat för verksamheten. Vi varvar teori med diskussioner och praktiska övningar från byggbranschen. Här får deltagarna möjligheten att relatera lagar och föreskrifter till det som behöver göras i den egna verksamheten för att kunna utveckla ett effektivt arbetsmiljöarbete.

Kursen omfattar två dagar.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till er som fått en roll som chef, arbetsmiljöombud, skyddsombud och andra som i sitt arbete behöver kunskaper om arbetsmiljöfrågor. Inga krav på förkunskaper.

Kursinnehåll

  • Varför ska vi arbeta med arbetsmiljö?
  • Grundläggande kunskaper om lagar, regelverk, avtal och föreskrifter kring förhållanden som påverkar arbetsmiljön
  • Arbetsmiljölagen och systematiskt arbetsmiljöarbete inklusive roller i arbetslivet, hur vi kan arbeta systematiskt med arbetsmiljön och hur samverkan kan ske
  • Arbetsgivaransvar och delegering
  • Viktiga föreskrifter specifikt för bygg- och anläggningsbranschen såsom buller, vibrationer, kemiska hälsorisker, asbest, syntetiska oorganiska fibrer, kvarts och byggnads samt anläggningsarbete
  • Identifiera och hantera faktorer som är både positiva och negativa för arbetsmiljön, att göra riskbedömningar och gå skyddsronder
  • Organisatorisk och social arbetsmiljö, hur skapar vi en bra säkerhetskultur
  • Hur fungerar vår kropp, hur kan vi förebygga ergonomiska skador

Kursledare

Föreläsare Carola Jansson

Carola Jansson, föreläsare och arbetsmiljöingenjör, har arbetat med arbetsmiljöfrågor sedan 2001.

Examen, diplom m.m.

Certifikat

Byggakademin är ID06 ackrediterade vilket innebär att du har möjlighet att lägga in ditt intyg från kursen Bättre arbetsmiljö - BAM för bygg- och anläggningsbranschen på ditt ID06 kort.

Certifikat

ID06-ackrediterad

ID06

ID06 är ett ID-kort för byggbranschen som loggas med den enskilde anställdes utbildningshistorik. På detta sätt kan platschefen enkelt få en överblick över vilka behörigheter som de anställda har och vilka arbetsmoment som de har kompetens att utföra. Endast utbildningar från utbildare som är ackrediterade kan loggas på kortet. 

Läs mer om ID06

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om BAM - Bättre arbetsmiljö för byggsektorn, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 9 recensioner.

Patrik Larsson, Region Örebro Län
"Ökad medvetenhet, viktiga frågor
Helena Mindedal, Raksystems Dry-IT AB
Carola är pedagogisk och tydlig. Hon disponerade tiden bra och var entusiasmerande i ämnet. Hon fördelade ordet på ett bra sätt så att ALLA kom till tals. Kursen passar väldigt bra om man är skyddsombud

Byggakademin

Vi utbildar alla i byggsektorn. 

Byggakademin är ett utbildningsföretag för alla i byggsektorn med målet att ge bästa kompetensutveckling av högsta kvalitét. Utbildning är alltid en god investering och på Byggakademins kurser får du kunskap och verktyg som är praktiska och tillämpningsbara redan från första...


Läs mer om Byggakademin och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Byggakademin

Vikingavägen 17c
133 33 Saltsjöbaden

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,8)
Baseras på 9 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 1067 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen BAM - Bättre arbetsmiljö för byggsektorn från Byggakademin, fyll i dina uppgifter: