BAM - Bättre arbetsmiljö för byggsektorn

Byggakademin, i Stockholm (+2 orter)
Längd
2 dagar
Pris
9 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
24 april, 2024 (+3 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning, Företagsanpassad utbildning
Utbildaren är ackrediterad enligt ID06
Utbildaren är ackrediterad enligt ID06
Längd
2 dagar
Pris
9 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
24 april, 2024 (+3 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning, Företagsanpassad utbildning
Utbildaren är ackrediterad enligt ID06
Utbildaren är ackrediterad enligt ID06
Från 9 900 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

BAM för byggsektorn

Byggakademins populära arbetsmiljöutbildning BAM för byggsektorn går igenom lagar och föreskrifter som styr och reglerar arbetsmiljöarbetet och är anpassad för bygg- och anläggningsbranschen. Syftet medtvådagarskursen är att ge kursdeltagarna grundläggande kunskaper inom arbetsmiljö. Kursen tar upp fördelarna och effekterna av en god arbetsmiljö.

Vi utgår från exempel tagna från verkligheten och lägger extra fokus på två viktiga frågeställningar för oss verksamma i byggbranschen nämligen belastningsergonomi och säkerhetskultur. Belastningsergonomi är den vanligaste orsaken till arbetsrelaterade sjukdomar och skador. Vi går igenom de vanligaste orsakerna och hur man kan arbeta proaktivt för att förebygga skador så långt som möjligt. För att nå visionen noll olyckor och skador räcker det inte med att vi gör riskanalyser och köper skyddsutrustning utan riskanalyserna måste följas och utrustningen användas. Det är här vi anser att en medveten skapad säkerhetskultur är viktig. Hur kan vi aktivt och tillsammans med våra kollegor skapa en arbetsmiljö och kultur som innebär att man är aktsam både om sig själv och andra så att vi håller hela vårt yrkesliv? Och hur skapar vi lugn och harmoni i projekten trots tajta tidplaner och tuffa krav?

Vi ger kursdeltagaren den kunskap som krävs för att kunna säkerställa att en verksamhet lever upp till de krav som ställs i arbetsmiljölagen. Kursen ger även kunskaper kring hur en positiv arbetsmiljö kan skapa goda resultat för verksamheten. Vi varvar teori med diskussioner och praktiska övningar från byggbranschen. Här får deltagarna möjligheten att relatera lagar och föreskrifter till det som behöver göras i den egna verksamheten för att kunna utveckla ett effektivt arbetsmiljöarbete.

Kursen omfattar två dagar.

Kommande kursstarter

Välj mellan 3 kursstarter

24 april, 2024

 • Öppen utbildning
 • Stockholm

24 april, 2024

 • Onlineutbildning
 • Distans

Vi skräddarsyr företagsinterna utbildningar. Kontakta oss gärna för offert.

 • Företagsanpassad utbildning
 • Sverige

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till er som fått en roll som chef, arbetsmiljöombud, skyddsombud och andra som i sitt arbete behöver kunskaper om arbetsmiljöfrågor. Inga krav på förkunskaper.

Kursinnehåll

 • Varför ska vi arbeta med arbetsmiljö?
 • Grundläggande kunskaper om lagar, regelverk, avtal och föreskrifter kring förhållanden som påverkar arbetsmiljön
 • Arbetsmiljölagen och systematiskt arbetsmiljöarbete inklusive roller i arbetslivet, hur vi kan arbeta systematiskt med arbetsmiljön och hur samverkan kan ske
 • Arbetsgivaransvar och delegering
 • Viktiga föreskrifter specifikt för bygg- och anläggningsbranschen såsom buller, vibrationer, kemiska hälsorisker, asbest, syntetiska oorganiska fibrer, kvarts och byggnads samt anläggningsarbete
 • Identifiera och hantera faktorer som är både positiva och negativa för arbetsmiljön, att göra riskbedömningar och gå skyddsronder
 • Organisatorisk och social arbetsmiljö, hur skapar vi en bra säkerhetskultur
 • Hur fungerar vår kropp, hur kan vi förebygga ergonomiska skador

Video

Upplägg

Kursen omfattar två dagar.

Kursen erbjuds även som streamad online utbildning

Du som inte kan eller vill medverka fysiskt på våra kurser har möjlighet att delta på flera av våra kurstillfällen på distans. Genom vår webblösning deltar du online live under den utbildning som genomförs hos oss.

Byggakademins utbildningsportal

Med Byggakademins utbildningsportal är kursdokumentationen alltid tillgänglig för våra kursdeltagare oavsett tid och rum, via din mobil eller dator. Det går enkelt att ladda ner material från utbildningsportalen som till exempel mallar och hjälpmedel för att anpassa materialet till det egna företaget och förstås skriva ut efter behov.

Kursledare

Föreläsare Carola Jansson

Carola, föreläsare och arbetsmiljöingenjör, har arbetat med arbetsmiljöfrågor sedan 2001. Hon är utbildad Arbetsmiljöingenjör vid Arbetslivsinstitutet och har även en påbyggnad inom psykosocial arbetsmiljö vid Umeå Universitet. Hon analyserar, organiserar, utbildar och stödjer företag och organisationer inom begreppet arbetsmiljö. Systematiskt arbetsmiljöarbete sammanfattar Carolas främsta kompetensområde.

Examen, diplom m.m.

Certifikat

Byggakademin är ID06 ackrediterade vilket innebär att du har möjlighet att lägga in ditt intyg från kursen Bättre arbetsmiljö - BAM för bygg- och anläggningsbranschen på ditt ID06 kort.

Certifikat

ID06-ackrediterad

ID06

ID06 är ett ID-kort för byggbranschen som loggas med den enskilde anställdes utbildningshistorik. På detta sätt kan platschefen enkelt få en överblick över vilka behörigheter som de anställda har och vilka arbetsmoment som de har kompetens att utföra. Endast utbildningar från utbildare som är ackrediterade kan loggas på kortet. 

Läs mer om ID06

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om BAM - Bättre arbetsmiljö för byggsektorn, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 14 recensioner
Skriv en recension
5/5
Ali Loubani, Lunds kommun
24 nov 2022

"Kursen har varit värdefull och föreläsaren hade kunskaperna som behövs"

5/5
Markentreprenad, Lunds kommun
24 nov 2022

"Mycket bra kurs. Dn var anpassad för branschen"

5/5
Catrin Arcombe, Gunnar Karlsen Sverige AB
24 nov 2022

"Intressant, tankeväckande ämne och diskussioner"

Byggakademin
Vikingavägen 17c
133 33 Saltsjöbaden

Vi utbildar alla i byggsektorn. 

Byggakademin är ett utbildningsföretag för alla i byggsektorn med målet att ge bästa kompetensutveckling av högsta kvalitét. Utbildning är alltid en god investering och på Byggakademins kurser får du kunskap och verktyg som är praktiska och tillämpningsbara redan från första...

Läs mer om Byggakademin och visa alla utbildningar.

Highlights