BAS P/U Byggarbetsmiljösamordnare

Byggakademin, i Göteborg (+3 orter)
Längd
3 dagar
Pris
10 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
18 oktober, 2023 (+3 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Utbildaren är ackrediterad enligt ID06
Utbildaren är ackrediterad enligt ID06
Längd
3 dagar
Pris
10 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
18 oktober, 2023 (+3 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Utbildaren är ackrediterad enligt ID06
Utbildaren är ackrediterad enligt ID06
Från 10 900 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

BAS P / BAS U

BAS P/U Byggarbetsmiljösamordnare är en komplett utbildning i arbetsmiljö som hålls både på plats och live stream.

Vid varje bygg- och anläggningsarbete ska byggherren utse en byggarbetsmiljösamordnare för planering och projektering (BAS-P) och en för utförande (BAS-U). Den som utses ska kunna styrka utbildning och erfarenhet för att inneha rollen. 

Kommande kursstarter

Välj mellan 3 kursstarter

18 oktober, 2023

 • Öppen utbildning
 • Göteborg

7 december, 2023

 • Öppen utbildning
 • Stockholm

7 december, 2023

 • Onlineutbildning
 • Distans

Målgrupp

Utbildningen BAS P / BAS U Byggarbetsmiljösamodrnare vänder sig till dig som ska ta emot delegerade arbetsmiljöuppgifter internt i ett företag och/eller axla rollen att samordna arbetsmiljöfrågor i projekterings- och planeringsskedet (BAS-P) eller i utförandeskedet (BAS-U). Förkunskaper som krävs är erfarenhet från bygg- anläggnings- och installationsarbete.

Kursinnehåll

 • Arbetsmiljölagen och Arbetsmiljöförordningen.
 • Samtliga Arbetsmiljöföreskrifter som en BAS P / BAS U ska ha god kännedom om, enligt AFS 1999:3.
 • Roller och ansvar – arbetsgivaren, beställaren och byggarbetsmiljösamordnaren.
 • Statistik över arbetsmiljöolyckor och sjukdomar i byggbranschen.
 • Praktisk hantering som t ex att ta fram riskanalyser, upprätta en arbetsmiljöplan och gå skyddsronder, planera arbetsplatsens utformning och hur man undviker ergonomiska risker och arbetar aktivt för att förhindra olycksfall, sjukdomar och belastningsskador.
 • Skriftligt prov.

Upplägg

Kursen omfattar tre dagar.

Kursen erbjuds även som streamad online utbildning

Du som inte kan eller vill medverka fysiskt på våra kurser har möjlighet att delta på flera av våra kurstillfällen på distans. Genom vår webblösning deltar du online live under den utbildning som genomförs hos oss.

Byggakademins utbildningsportal

Med Byggakademins utbildningsportal är kursdokumentationen alltid tillgänglig för våra kursdeltagare oavsett tid och rum, via din mobil eller dator. Det går enkelt att ladda ner material från utbildningsportalen som till exempel mallar och hjälpmedel för att anpassa materialet till det egna företaget och förstås skriva ut efter behov.

Erbjudande

Är du ett Bf9k-certifierat företag får du 15 procent rabatt vid bokning av kursen Byggarbetsmiljösamordnare BAS P / BAS U. 

Våra olika erbjudanden går inte att kombinera. Ring oss så hjälper vi dig att boka med rabatt.

Kursledare

Fredrik 

Fredrik har sina examina inom systemvetenskap och ekonomi, är reservofficer och major i armén och har omfattande utlandserfarenhet på högre stabsnivå (Kosovo och Afghanistan), samt arbetar aktivt och på full bredd sedan flera år med utbildningar som på bästa sätt uppfyller säkerhetskraven i byggbranschen. Ge Fredrik utrymme och utmaningar inom arbetsmiljö, juridik, krisberedskap, byggsäkerhet och management – sedan börjar saker och ting hända.

Carola 

Carola är arbetsmiljöingenjör och har arbetat med arbetsmiljöfrågor sedan 2001. Hon är utbildad Arbetsmiljöingenjör vid Arbetslivsinstitutet och har även en påbyggnad inom psykosocial arbetsmiljö vid Umeå Universitet. Hon analyserar, organiserar, utbildar och stödjer företag och organisationer inom begreppet arbetsmiljö. Systematiskt arbetsmiljöarbete sammanfattar Carolas främsta kompetensområde.

Examen, diplom m.m.

Kursen svarar mot de krav Arbetsmiljöverket ställer på utbildning för en byggarbetsmiljösamordnare. Kursen ger efter godkänt skriftligt prov ett intyg på dokumenterad kunskap för en byggarbetsmiljösamordare BAS U / BAS P enligt kraven AFS 1999:03 och Arbetsmiljölagen kapitel 3. Vi kan även erbjuda dig att avlägga en examination inför certifiering av RISE.

Certifikat

ID06-ackrediterad

ID06

ID06 är ett ID-kort för byggbranschen som loggas med den enskilde anställdes utbildningshistorik. På detta sätt kan platschefen enkelt få en överblick över vilka behörigheter som de anställda har och vilka arbetsmoment som de har kompetens att utföra. Endast utbildningar från utbildare som är ackrediterade kan loggas på kortet. 

Läs mer om ID06

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om BAS P/U Byggarbetsmiljösamordnare, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 57 recensioner
Skriv en recension
5/5
Daniel Hellblom
29 mar 2022

Gjorde BAS-U och BAS-P för Byggakademin o vår kursledare Fredrik Brandberg gjorde dessa tre dagarna väldigt intressanta. Stort tack för denna kursen 🙏👍😊 Kan varmt rekommend...

Visa mer
5/5
Kursdeltagare
23 jan 2019
BAS-P och BAS-U Byggarbetsmiljösamordnare

5 av 5

5/5
Kursdeltagare
23 jan 2019
BAS-P och BAS-U Byggarbetsmiljösamordnare

5 av 5

Byggakademin
Vikingavägen 17c
133 33 Saltsjöbaden

Vi utbildar alla i byggsektorn. 

Byggakademin är ett utbildningsföretag för alla i byggsektorn med målet att ge bästa kompetensutveckling av högsta kvalitét. Utbildning är alltid en god investering och på Byggakademins kurser får du kunskap och verktyg som är praktiska och tillämpningsbara redan från första...

Läs mer om Byggakademin och visa alla utbildningar.

Highlights