Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Arbetsmiljö, grundutbildning

Previa
Kort om utbildningen
2 dagar
7 800 SEK exkl. moms
   
Göteborg, Helsingborg, Lund, Malmö, Stockholm, Växjö - Visa alla  

Kursbeskrivning

Arbetsmiljö – grundutbildning

En tvådagars grundutbildning i arbetsmiljö för dig som är chef eller skyddsombud. Du får kännedom om de krav som ställs på arbetsgivare utifrån arbetsmiljölagen och föreskrifter, samt hur en trygg och säker arbetsmiljö kan bidra till resultat för verksamheten.

Arbetsmiljöutbildningen utgår från det systematiska arbetsmiljöarbetet (SAM) och ger dig metoder och rutiner som du använder på arbetsplatsen. Den varvar teori med verklighetsnära case och du får med dig kunskaper som lätt kan anpassas efter de förutsättningar som gäller för just din bransch. 

Arbetsmiljöutbildningens innehåll

Utbildningen delas upp i två dagar och vänder sig till dig som är chef, skyddsombud eller har en annan typ av roll som behöver kunskaper om arbetsmiljöfrågor. Inga förkunskaper krävs.

Första dagen

Dag ett diskuteras sambandet mellan positiv arbetsmiljö och verksamhetens utveckling. Ämnen som tas upp är:

 • Lagar och regler

 • Arbetsgivarens respektive medarbetarens ansvar och uppgifter

 • Skyddsombudets uppdrag

 • Systematiskt arbetsmiljöarbete

 • Riskbedömning vid förändringar i verksamheten

 • Arbetsmiljöarbetet i vardagen

Andra dagen

Dag två fokuserar på organisatorisk och social arbetsmiljö, arbetsanpassning och rehabilitering. Bland annat diskuteras:

 • Kränkande särbehandling

 • Diskrimineringslagen

 • Risker vid ensamarbete

 • Hot och våld

 • Första hjälpen och krisstöd

Kurslängd och kursmaterial

Utbildningen pågår under två heldagar. Utbildningsmaterialet utgår ifrån Arbetsmiljölagen för systematiskt arbetsmiljöarbete (AFS 2001:1).

Efter utbildningen

Du får goda kunskaper om de krav som ställs på arbetsgivare utifrån arbetsmiljölagen. Du får förståelse för ditt ansvar som chef eller skyddsombud och hur du praktiskt kan hantera olika utmaningar i vardagen.

Pris

7 800 kronor exklusive moms. Det avser pris per deltagare på öppna utbildningar. Kursmaterial, lunch och fika ingår. Företagsanpassade utbildningar offereras separat.


Övriga villkor

Utbildningen kan ombokas eller avbokas kostnadsfritt fram till fyra veckor innan utbildningen börjar. Därefter debiteras 100% av kostnaden.

Fakturering sker innan kursstart. Betalningsvillkor 30 dagar. 

Previa förbehåller sig rätten att avboka eller omboka utbildningar på grund av för få deltagare.

Företagsanpassning

Utbildningen kan självklart anpassas efter era specifika behov och förutsättningar. Ni väljer då om ni vill att utbildningen ska hållas på er egna arbetsplats eller i Previas lokaler.

Kontakta oss för företagsanpassad utbildning för mer information och offert.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

För vem

Utbildningen vänder sig till dig som är chef, skyddsombud eller har en annan typ av roll som behöver kunskaper om arbetsmiljöfrågor. Inga förkunskaper krävs.

Examen, diplom m.m.

Efter utbildningen har du möjlighet att göra ett prov via internet, som vid godkänt resultat ger dig ett diplom. Diplomet är ett ”kvitto” på dina kunskaper.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Arbetsmiljö, grundutbildning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Previa

Previa

En verksamhet utvecklas av de människor som arbetar inom den.

En verksamhet utvecklas av de människor som arbetar inom den. Verksamheten utvecklas när människorna i den utvecklas. Kompetensutveckling är en de viktigaste verktygen för att skapa resultat genom människor. Previa erbjuder en rad utbildningar vilka bidrar till en effektivare organisation,...


Läs mer om Previa och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Previa

S:t Eriksgatan 113
Stockholm

Liknande utbildningar