Visa utbildning.se som: Mobil

Arbetsmiljö, grundutbildning

Previa
Kort om utbildningen
2 dagar
7 800 SEK exkl. moms
Öppen utbildning
   
Falun, Karlstad, Kristianstad, Linköping, Malmö, Norrköping - Visa alla  

Kursbeskrivning

En tvådagars grundutbildning i arbetsmiljö för dig som är chef eller skyddsombud. Lär dig allt om lagar och regler och skapa en positiv arbetsplats för alla. Du får kännedom om de krav som ställs på arbetsgivare utifrån arbetsmiljölagen och föreskrifter, samt hur en trygg och säker arbetsmiljö kan bidra till resultat för verksamheten.

Arbetsmiljöutbildningen utgår från det systematiska arbetsmiljöarbetet (SAM) och ger dig metoder och rutiner som du använder på arbetsplatsen. Den varvar teori med verklighetsnära case och du får med dig kunskaper som lätt kan anpassas efter de förutsättningar som gäller för just din bransch. 

 

Efter arbetsmiljöutbildningen

Du får goda kunskaper om de krav som ställs på arbetsgivare utifrån arbetsmiljölagen. Du får förståelse för ditt ansvar som chef eller skyddsombud och hur du praktiskt kan hantera olika utmaningar i vardagen.

Kurslängd

Utbildningen pågår under två heldagar.

Material

Arbetsmiljölagen, AFS Systematiskt arbetsmiljöarbete.

Målgrupp

För vem

Utbildningen vänder sig till dig som är chef, skyddsombud eller har en annan typ av roll som behöver kunskaper om arbetsmiljöfrågor. Inga förkunskaper krävs.

Upplägg

Utbildningen delas upp i två dagar.

Första dagen

Dag ett diskuteras sambandet mellan positiv arbetsmiljö och verksamhetens utveckling. Ämnen som tas upp är:

 • Lagar och regler

 • Arbetsgivarens respektive medarbetarens ansvar och uppgifter

 • Skyddsombudets uppdrag

 • Systematiskt arbetsmiljöarbete

 • Riskbedömning vid förändringar i verksamheten

 • Arbetsmiljöarbetet i vardagen

Andra dagen

Dag två fokuserar på organisatorisk och social arbetsmiljö, arbetsanpassning och rehabilitering. Bland annat diskuteras:

 • Kränkande särbehandling

 • Diskrimineringslagen

 • Risker vid ensamarbete

 • Hot och våld

 • Första hjälpen och krisstöd

Investering

Pris

Priset är exklusive moms och avser pris per deltagare på öppna utbildningar. Kursmaterial, lunch och fika ingår. Företagsanpassade utbildningar offereras separat.

Villkor

Utbildningen kan ombokas eller avbokas kostnadsfritt fram till fyra veckor före utbildningen börjar. Därefter debiteras 100% av kostnaden.

Fakturering sker innan kursstart. Betalningsvillkor 30 dagar. 

Previa förbehåller sig rätten att avboka eller omboka utbildningar på grund av för få deltagare.

Företagsanpassning

Utbildningen kan anpassas efter verksamhetens specifika behov och förutsättningar. Genomförandet kan då också ske på den egna arbetsplatsen eller i Previas lokaler.

Examen, diplom m.m.

Efter utbildningen har du möjlighet att göra ett prov via internet, som vid godkänt resultat ger dig ett diplom. Diplomet är ett ”kvitto” på dina kunskaper.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Arbetsmiljö, grundutbildning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Previa

Previa

En verksamhet utvecklas av de människor som arbetar inom den.

En verksamhet utvecklas av de människor som arbetar inom den. Verksamheten utvecklas när människorna i den utvecklas. Kompetensutveckling är en de viktigaste verktygen för att skapa resultat genom människor. Previa erbjuder en rad utbildningar vilka bidrar till en effektivare organisation,...


Läs mer om Previa och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Previa

S:t Eriksgatan 113
Stockholm

 Visa telefonnummer