BAM-SAM-OSA för chefer - diplomerad arbetsmiljöutbildning

VeaLearn Utbildning, Distans (+1 orter)
Längd
5,5 timmar
Pris
3 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Löpande kursstart - inom 24 timmar om helg närmaste vardag. (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Onlineutbildning, Företagsanpassad utbildning
Längd
5,5 timmar
Pris
3 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Löpande kursstart - inom 24 timmar om helg närmaste vardag. (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Onlineutbildning, Företagsanpassad utbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

https://www.vealearn.se/produkt/arbetsmiljoutbildning-bam-sam-osa-chefsutbildning/

Ett effektivt utbildningspaketet för chefer med tre arbetsmiljöutbildningar online som uppfyller Arbetsmiljöverkets skallkrav på kunskap inom arbetsmiljö enligt AFS 2015:4. Kursstart löpande, lätt och enkelt att komma igång!

Ett omfattande utbildningspaket där utbildarna och författaren kommer att ge dig värdefull kunskap då samtliga har stor erfarenhet och kompetens. Dessa tre onlineutbildningar och övriga tjänster och produkter ingår: 

 • BAM-bättre arbetsmiljö,
 • SAM - systematiskt arbetsmiljöarbete och
 • OSA - organisatorisk arbetsmiljö samt
 • I föredrag online får du som kompletterade kunskap som t.ex. stresshantering, återhämtning, konflikthantering, ledarskap, kommunikation m.m. från välkända föreläsare. 
 • Kursbok: ”Arbetsmiljö - handbok för chefer och skyddsombud”

Utbildningen sker på distans och i din egen takt. Giltighetstiden på utbildningspaket är 12 månader. Du kan lära, pausa och repetera så mycket du vill under denna tid. Diplom utfärdas efter godkänd webbtest. 

Utbildningstimmar ca 5 timmar och 30 min. OBS: detta är ” körtid” utan paus, reflektions - tid och övningstid, så beräknar mer tid! Beräknar också tid för inläsning av fackboken. Detta utbildningsprogram med facklitteratur motsvarar ca 3 traditionella utbildningsdagar. Egen studietakt - du väljer att ta till dig kunskapen när det passar dig!

Vi är godkända från AFA som utbildningsanordnare vilket innebär att du kan söka ersättning för kursavgiften om ditt företag har kollektivavtal och TFA. 

Kontakta oss för mer information och för rådgivning, antingen via formuläret eller till VeaLearns kundservice tel: 073-152225

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

Löpande kursstart - inom 24 timmar om helg närmaste vardag.

 • Företagsanpassad utbildning
 • Sverige

Löpande kursstart - inom 24 timmar om helg närmaste vardag.

 • Onlineutbildning
 • Distans

Målgrupp

Det här utbildningspaketet inom arbetsmiljö riktar sig till dig som som är chef med personalansvar, är team/arbetsledare eller är skyddsombud. Du kanske arbetar också inom HR eller sitter en ledningsgrupp.

Kursinnehåll

Mer detaljerad information på kursinnehåll - kontakta oss på VeaLearn!

BAM – bättre arbetsmiljö 
är en grundläggande arbetsmiljöutbildning online som består av 49 moduler plus kursmaterial från utbildaren. Utbildningen kommer att varvas med teori som praktik. Du kommer att få verktyg till hjälp för att lösa de praktiska fallen.

SAM – systematiskt arbetsmiljöarbete är en utbildning på ca 27 moduler plus extra material. Här tar utbildaren upp bland annat introduktioner till ditt arbete med arbetsmiljöfrågor, praktiska verktyg för att arbeta med SAM, även här får du göra övningar.

OSA – organisatorisk arbetsmiljö omfattar 17 st. moduler och kursmaterial. Kursen är uppdelad i föreläsningar och olika övningar och reflektionsuppgifter. I OSA – utbildningen fokuserar utbildarna på tre områden i Arbetsmiljöföreskriften 2015:4. Det är följande

 • Arbetstiden
 • Ohälsosam arbetsplatsbelastning och
 • Kränkande särbehandling.

Dessutom får du tillgång till flera inspirationsföreläsningar som tar upp arbetsglädje, ledarskap, stress, återhämtning mm. Samt ingår en viktigt praktisk handbok "Arbetsmiljö - handbok för chefer och skyddsombud”

Fortsatta studier

VeaLearn utbildning har flera effektiva utbildningspaket inom arbetsmiljö och ledarskap, Här kan du utbilda dig exempelvis inom, HLR, Brand - grundkurs, Krisstöd inom Arbetsmiljö, Ergonomi, Diskriminering, Jämställdhet, Alkohol - beroende, Trakasserier, Mångfald mm. Plus stort utbud av ledarskapsutbildningar.

Är du skyddsombud så har vi ett speciellt utbildningspaket, finns även här på utbildning.se eller så kontakta du oss på VeaLearn utbildning för mer information. 

Upplägg

Utbildningar är streamade utbildningar indelade i olika moduler med webbtest, extra material från utbildaren samt diplom. Kompletterande föreläsningar och fackbok för att få en bra helhet och med olika synvinklar inom arbetsmiljö.

Kompetensutveckling online - lättillgängligt och oberoende av och plats

Investering

Kurspris: 3 900 kr kr ex moms.

Arbetar du på privat AB, har kollektivavtal samt TFA  kan din arbetsgivare söka stöd för kursavgiften genom AFA. Ni kan få upp till 50% - 70% av kursavgiften.
Går skyddsombuden med i utbildningen så kan det blir den högre ersättningen här. Dock är det alltid AFA som godkänner. Meddela oss om ni är intresserad av detta så får ni mer information. 

AFA har förlängt sitt till den sista 30/6. Sista året så passa på!

Erbjudande

Är ditt företag, organisation, förening företagsmedlemmar utgår rabatt. Du behöver då ha en rabattkod för att nyttja rabatten! Har ni inte medlemskap, kontakta Lisbeth Halldin för mer information på 08-7731525.

Kursledare

Malin Burman -  diplomerad handledare i BAM (Bättre Arbetsmiljö) och har en filosofie master i krishantering. Hon arbetar också som utbildare och konsult inom Krishantering och Arbetsmiljö. 

Marlene Gustafsson, beteendevetare, pedagog och utbildare på Mänskliga Möten.

Författare till fackboken: Georg Frick -  lång erfarenhet som arbetsgivarekonsult, arbetsrätts- och arbetsmiljöutredningar, förhandlingsstöd, arbetsrättslig tvistelösning och utbildning.

Examen, diplom m.m.

Diplom utfärdas efter varje utbildning efter godkänd webbtest.

Certifikat

Stöd för arbetsmiljöutbildning

Stöd för arbetsmiljöutbildning

Från och med 1 januari 2021 finns ett stöd för arbetsmiljöutbildningar. Här finns utbildningar från godkända arrangörer och ansökan administreras av AFA.

Läs mer om Stöd för arbetsmiljöutbildning

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om BAM-SAM-OSA för chefer - diplomerad arbetsmiljöutbildning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
VeaLearn Utbildning
Själagårdsgatan 7
111 31 Stockholm

Få tillgång till fantastisk kunskapsbank online inom 20 - tal utbildningsområden. Vi erbjuder rådgivning, stort utbud av aktuella utbildningar, böcker och andra utbildningstjänster. Allt förpackat i väl valda utbildningspaket! VeaLearn utbildning grundades 2015 och har sedan dess utbildat chefer och övriga...

Läs mer om VeaLearn Utbildning och visa alla utbildningar.

Highlights