Visa utbildning.se som: Mobil

Sälj för icke-säljare

Framfot företagsutbildning
Kort om utbildningen
2 dagar
11 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-05-03 - Distans
Distans
Onlineutbildning
Kommande starter
Distans
11 900 SEK
2021-05-03

Distans
11 900 SEK
2021-05-19

Kursbeskrivning

Utbildning för dig som vill utveckla kundkontakter som genererar mer affärer

För tjänsteföretag sker upp till 90 procent av alla kundkontakter genom personer med andra roller än säljare i organisationen. Affärsmannaskap och konsultativt sälj är en utbildning som riktar sig till dig som inte har en uttalad säljroll men som har kundkontakter i egenskap av exempelvis konsult, specialist, projektledare eller tekniker. Den riktar sig även till dig som är chef och som vill stärka upp din affärsmässiga förståelse för helheten.

På ett roligt och verklighetsnära sätt får du träning i att utveckla och känna dig trygg i ditt affärsmannaskap. Du får konkreta verktyg som hjälper kunden att se sina egna behov, skapa möjligheter för merförsäljning och hitta lösningar som förebygger framtida utmaningar. Du lär dig också förebygga situationer som kan leda till problem och prisdiskussioner i efterhand. Resultatet blir nöjdare kunder, effektivare arbete och ökad lönsamhet för din organisation.

Gå utbildning utan att lämna hemmet

Alla Framfots utbildningar är tillgängliga både fysiskt och på distans. Med vår distanslösning Digiflex får du ta del av precis samma utbildningsinnehåll, dialoger och praktiska case som när du går utbildning på plats hos oss. Under utbildningsdagarna träffar du din utbildare och dina kurskamrater antingen i våra lokaler eller via videolänk. Nyttjar du Digiflex ingår dessutom möjlighet att delta vid ett fysiskt utbildningstillfälle längre fram i tid när det passar dig – om du känner behov av det. Kontakta oss för mer information!

”Extremt relevant innehåll för alla med återkommande kundkontakter.”

JOAKIM STAFF, TIDNINGSKUNGEN

Just nu: räntefri avbetalning i upp till 24 månader för privatkunder.

Alla våra utbildningar går att anpassa. Kontakta oss så hjälper vi er!

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Denna kurs vänder sig till dig som inte har en uttalad själroll, men som har kundkontakt i egenskap av exempelvis konsult, specialist, projektledare eller tekniker. Den vänder sig också till dig som är chef och som vill stärka din affärsmässiga förståelse för helheten.

Föreberedelser innan kursen:

Förberedande analys ökar behållningen av utbildningen

Före kursen förbereder vi oss genom att analysera vilken typ av tjänster ni erbjuder, vilken yrkesroll du har, vilka utmaningar du står inför och vilka förväntningar du har på kursen. Målsättningen är att utbildningen ska bli konkret och verklighetsanpassad för att ge största möjliga effekt.

Inför utbildningen får du göra en DISC-analys ur ett affärsperspektiv. Den ger dig ökad förståelse för dig själv och hur du kommunicerar med andra samt ligger till grund för hur du kan anpassa din kommunikation utifrån olika kundtyper. Analysen ligger också till grund för en kurs anpassad efter deltagarnas behov samtidigt som den följer kursplanen.

Innan kursstart får du förbereda en enklare uppgift kopplat till din verksamhet via vår Kompetensportal™. Den är utformad för att förenkla ditt arbete och skapa förankring internt för den utveckling kursen innebär för dig.

Innehåll:

Aktivitet, träning och interaktion ger inspiration och nya idéer

Vid kurstillfällena arbetar vi upplevelsebaserat och lägger mycket fokus på träning samt dina individuella utmaningar. Så när du kommer tillbaka från utbildningen har du fått saker gjorda som du normalt inte hinner med, hittat lösningar på utmaningar i vardagen och har en konkret plan framåt.

Utbildningsmodellen bygger på mycket interaktion med de andra deltagarna där dialogen och utbytet ger inspiration samt nya idéer för hur ni kan utveckla er verksamhet. Du får verktyg, nya färdigheter och konkreta tips på hur du vänder dina utmaningar till framgång.

 • Självkännedom
 • Kundens perspektiv
 • Affärsmässigt tänk
 • Intern leveransförmåga
 • Tjänstehatten och konsultrocken
 • Att tänka på i bemötandet
 • Kundtyper och anpassad kommunikation
 • Att sälja genom att hjälpa
 • Behovsinventering
 • Argumentation och svåra situationer
 • Trygghet i prisdiskussioner

Företagsanpassad utbildning

Vi kan även genomföra denna utbildning som företagsanpassad. Antingen rakt av från kursbeskrivningen eller så anpassar vi innehåller efter era behov, mål och utmaningar.

Efter kursen

Uppföljning och utveckling efter utbildningen

Utbildningen avslutas med en personlig utvecklingsplan som stöttar dig i tillämpningen av dina nyvunna färdigheter. Vi följer även upp och stöttar ditt vardagliga arbete med planen.

Du får tillgång till Kompetensportalen™ där du kan hämta mallar och fylla på med kunskap när du behöver. Tre månaders kostnadsfri support med möjlighet att använda Framfot som bollplank ingår efter kursen.

Boka fem eller fler deltagare så ingår workshop efter utbildningen på plats hos er. Vid detta tillfälle skapar och förankrar vi tillsammans med medarbetare, ansvariga säljare och chef en gemensam struktur och samsyn på hur företaget kan öka merförsäljning och kundnöjdhet genom ökad samverkan. Endast vår resekostnad tillkommer.

Video

Framfot Sprint

Upplägg

Tider: 2 dagar.
Deltagare: Max 10 per kurs.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Sälj för icke-säljare, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 15 recensioner.

David Aktas
(5)
Utbildningen mötte mina förväntningar! Jag ville bli mer trygg i rollen som säljande konsult. Bli mer affärsmässig.
Peter Hjalmarsson
(5)
Mycket givande, den gav mig verktyg att jobba vidare med.
Linda Rotmark
(5)
Bra upplägg, bra material att kunna ta med sig! Bra utbildare, fångar upp allas behov. Får en att känna sig bekväm. Bra material!

Framfot företagsutbildning

I våra utbildningar får du träna praktiskt på det just du behöver för att nå framgång.

Alla Framfots utbildningar är tillgängliga både fysiskt och på distans. Vi vet att all kunskap finns där ute och det mesta har du redan i dig. Hos oss får du därför möjlighet att träna och utvecklas tillsammans med en riktigt...


Läs mer om Framfot företagsutbildning och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Framfot företagsutbildning

Rålambsvägen 17, 19 tr
11259 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 15 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 1159 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Sälj för icke-säljare från Framfot företagsutbildning, fyll i dina uppgifter:

Liknande utbildningar