Visa utbildning.se som: Mobil

Talent Acquisition – Fördjupning

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
7 500 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2019-05-23 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

        

Du som rekryterar eller ansvarar för en rekryteringsprocess i er organisation behöver verktyg och fördjupade kunskaper för att kunna stötta verksamhetens chefer på ett bra sätt.

Här presenteras och diskuteras verktyg som kompetensramverk, bedömningsmallar och beteendeindikatorer. Hur en rekryteringsprocess bör se ut beroende på kravprofil, är ytterligare ett ämne som diskuteras. Här kan du lyfta er verksamhets behov och diskutera möjliga lösningar beroende på situation. Beroende på storlek på organisation och hur teamet ser ut kan ansvaret för rekrytering läggas mer eller mindre på verksamhetens chefer. Vi pratar om olika tänkbara upplägg och vad man bör tänka på för att få till ett så smidigt samarbete. Vilka mål kan man arbeta med gällande rekrytering? Därtill diskuteras olika testverktyg och vad du bör tänka på då du ska ta in dessa till din verksamhet. En trendspaning görs också – vad händer de kommande åren inom talent acquisition? Som deltagare får du kunskap om:
 • Kompetensramverk – hur kan man skapa ett?
 • Beteendeindikatorer och bedömningsmallar
 • Rekryteringsprocessen – hur bör den läggas upp beroende på kravprofil?
 • Samarbetet med organisationens chefer
 • Att sätta mål och mäta rekrytering
 • Arbetspsykologiska testverktyg – vilka är lämpade för rekrytering och varför?
 • Trendspaning – vad händer inom rekryteringsområdet?

Målgrupp:

Medarbetare inom HR med ansvar för rekrytering. Här fördjupar vi oss i kompetensbaserad rekrytering. Upplägget är teoripass varvat med övningar där deltagarna får uppgifter att diskutera och arbeta med gemensamt. Deltagare i kursen har antingen tidigare erfarenhet från kompetensbaserad rekrytering, alternativt deltagit i kursen ”Kompetensbaserad rekrytering”. Utbildningen är framtagen utifrån önskemål från tidigare deltagare.

Föreläsare

 • Josefin Malmer
  Josefin Malmer är beteendevetare och pedagog med tolv års erfarenhet av rekrytering, urval och personbedömning. Hon har arbetat som rekryterare, konsult och rådgivare. Internt och externt. Hon är certifierad i en uppsjö av arbetspsykologiska testverktyg och har arbetat som utbildare och organisationskonsult på Assessio under fyra års tid. Hon har även arbetat på rekryteringsbolagen TNG och Wise Professionals. Idag driver Josefin Home of Recruitment och anlitas främst för konsultation kring testverktyg, design av urvalsprocesser och för att inspirera och utbilda HR och rekryterande chefer i fördomsfri rekrytering och mångfald. Tillsammans med Ann-Christine Stafwerfeldt har hon kontrakterats av Liber förlag och kommer hösten 2018 att ge ut en handbok i rekrytering för chefer.
 • Ann-Christine Stafwerfeldt
  Ann-Christine Stafwerfeldt är civilekonom med en bakgrund som bland annat Marknadschef och Brand Manager inom internationella bolag som Nike och Colgate-Palmolive. Det var i rollen som linjechef som Ann-Christine började att rekrytera, men hon har även arbetat som senior rekryteringskonsult på Wise Professionals i sex år, där hon även byggde upp en rekryteringsskola. Idag driver Ann-Christine Home of Recruitment och anlitas främst för att utbilda chefer i näringslivet i intervjuteknik, fördomsfri rekrytering och mångfald, samt för konsultation inom kandidatupplevelse och design av urvalsprocesser. Tillsammans med Josefin Malmer har hon kontrakterats av Liber förlag och kommer hösten 2018 att ge ut en handbok i rekrytering för chefer.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Talent Acquisition – Fördjupning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Talent Acquisition – Fördjupning!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3367 recensioner
Alla recensioner för arrangören