Gör vår undersökning om kompetensutveckling för chansen att vinna en helt gratis utbildning från Keystone Production!

Fastighetstaxering och fastighetsskatt i praktiken

BG Institute, i Stockholm (+1 orter)
Längd
Heldag
Pris
9 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
5 september, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Längd
Heldag
Pris
9 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
5 september, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Från 9 900 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Den förenklade fastighetstaxeringen 2022 innebär inte någon egentlig förenkling för fastighetsägare. Alla ägare till hyreshus berörs av fastighetstaxeringen 2022.

Mot bakgrund av att fastighetsskatten är en allt större kostnad för fastighetsägare och hyresgäster finns det all anledning att inte okritiskt acceptera de förtryckta uppgifterna i deklarationen utan att säkerställa att taxeringsvärdet grundas sig på korrekta uppgifter.

I samband med fastighetstaxeringen 2022 så kommer hyresnivån för 2020 att tillämpas. Med hänsyn till att fastighetsbranschen har mött tuffa utmaningar under 2020 är det särskilt viktigt att säkerställa att de värden som ska rapporteras till Skatteverket är korrekta, det är inte alltid självklart att det är samma belopp som framgår av hyresaviseringarna. Under detta kurstillfälle kommer vi att utveckla och förtydliga vilka uppgifter som ska deklareras i samband med fastighetstaxeringen och vad dessa har för betydelse för bestämmande av fastighetens taxeringsvärde. Vi går även igenom grunderna för justeringar av taxeringsvärdet för säregna förhållanden i de fall värdet inte överensstämmer med Skatteverkets värderingsmodell. Fastighetens taxeringsvärde påverkar fastighetsskatten och har blivit en allt viktigare i fråga i samband med transaktioner. Vi kommer gå igenom vilka risker som en felaktig fastighetsskatt kan innebära i samband med transaktioner och hur dessa risker kan hanteras vid överlåtelser. Under kursen kommer ni genom praktiska exempel och övningar få testa era nyvunna kunskaper. Som deltagare får du kunskap om
  • Hur en fastighet deklareras inför fastighetstaxeringen 2022
  • Vanliga fällor och fel i deklarationen
  • Eventuella möjligheter för nedsättning av taxeringsvärdet
  • Möjligheter till omprövning
  • Due Dilligence och hantering av risker
Målgrupp Revisorer och redovisningskonsulter, skattekonsulter, ekonomer på bygg- och fastighetsbolag, fastighetsägare och fastighetsförvaltare samt de som önskar fördjupad praktisk kunskap om fastighetstaxering.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

5 september, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

5 september, 2024

  • Onlineutbildning
  • Distans

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Fastighetstaxering och fastighetsskatt i praktiken, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
BG Institute
Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...

Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Highlights