Bokföringsnämndens nya K-regler för årsredovisningar

BG Institute, i Stockholm (+1 orter)
Längd
Heldag
Pris
9 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
28 november, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Längd
Heldag
Pris
9 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
28 november, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Från 9 500 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Välkommen till vår nya kurs om Bokföringsnämndens K-regler för årsredovisningar och de omfattande uppdateringarna som snart ska börja tillämpas. Föreläsare är redovisningsexperten Peter Berg.

Bokföringsnämnden har genomfört en total översyn av K2 Årsredovisning i mindre företag (BFNAR 2016:10) och K3 Årsredovisning och koncernredovisning (BFNAR 2012:1). Många företag som idag tillämpar K2 kommer att behöva övergå till K3, bland annat alla landets bostadsrättsföreningar som får ett eget, nytt kapitel i K3. Även mindre företag med fastighet som väsentlig tillgång, som idag tillämpar K2, ska framöver tillämpa K3. Det innebär bland annat övergång till komponentavskrivningar för de som inte har tillämpat K3 tidigare.

De nya reglerna för årsredovisningar i BRF ska tillämpas för räkenskapsår som började 1 januari 2023 eller senare. Vi ägnar en separat fördjupningskurs åt nyheterna för BRF.

Alla övriga företag som upprättar årsredovisningar ska tillämpa de nya reglerna för räkenskapsår som börjar 1 januari 2025, men får tillämpa nyheterna tidigare.

Oavsett om företaget behöver byta regelverk eller inte så är det hög tid att förbereda den kommande årsredovisningen. Även de som tillämpar K2 och inte byter till K3 kommer att beröras av många förändringar.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

28 november, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

28 november, 2024

  • Onlineutbildning
  • Distans

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Bokföringsnämndens nya K-regler för årsredovisningar, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
BG Institute
Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...

Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Highlights