Utbildningar inom entreprenörskap

Paketera din affärsplan och inled din karriär

Med en utbildning inom entreprenörskap får du lära dig grunderna inom företagsekonomi, försäljningsteknik, omvärldsanalys, paketera erbjudande och marknadsföring. Har du en egen affärsidé som du vill utveckla? Jämför och hitta din utbildning redan idag.
Visar 1-16 av 16 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-16 av 16 träffar

Varför gå en utbildning inom entreprenörskap? 

Vill du börja resan mot att bli entreprenör, där idéer blir verklighet och framgång är i dina egna händer? Att gå en utbildning i entreprenörskap är att öppna dörren till en spännande karriär av möjligheter och innovation. Det ger dig inte bara kunskaper och verktyg för att ha förutsättningarna att starta och driva ett eget företag, utan utvecklar också dig som individ och rustar dig för framtidens arbetsmarknad.  

Vad innebär en entreprenörskapsutbildning? 

En utbildning inom entreprenörskap ger dig verktygen för att förverkliga dina idéer och skapa något unikt. Du lär dig att identifiera och analysera affärsmöjligheter, utforma en hållbar affärsmodell och genomföra strategisk planering. Genom att ta kontroll över en egen verksamhet kan du skapa något som speglar din passion och intresse. Att vara entreprenör innebär att du inte bara följer trender, utan att du själv är med och skapar dem. 

En utbildning i entreprenörskap ger dig inblick i finansiering och företagande och utöver det utvecklar din förmåga att ta initiativ, vara innovativ och fatta strategiska beslut. Andra delar är att hantera risker, analysera marknader och kommunicera effektivt.  

Dessutom utvecklar du entreprenöriella egenskaper som uthållighet, flexibilitet och problemlösningsförmåga. Dessa kompetenser är ovärderliga oavsett om du driver ett eget företag eller arbetar inom en organisation. Arbetsgivare söker allt mer efter personer med entreprenöriella färdigheter som kan bidra till innovation och tillväxt. 

Vanligt förekommande innehåll på en utbildning i entreprenörskap 

  • Vad är entreprenörskap? 
  • Att arbeta med ett entreprenöriellt mindset 
  • Finansiering 
  • Försäljningsteknik 
  • Hur du utvecklar bolag 
  • Hur du startar bolag 
  • Hur du driver bolag 

Vem kan gå en utbildning i entreprenörskap? 

Om du går i tankarna att gå en utbildning i entreprenörskap ska du veta att den ofta inte är begränsad till en specifik målgrupp. Den är öppen för dig som är intresserad av att lära dig om företagande, innovation och skapa egna möjligheter. 

Är du redan en yrkesverksam entreprenör kan du ha nytta av en utbildning i entreprenörskap då det ger dig möjlighet att utveckla dina ledarskapsfärdigheter och kanske får dig in på banorna att starta fler bolag eller förbättra din nuvarande verksamhet.  

Även du som redan driver ett eget företag och har kommit en bit på vägen kan ha nytta av att utbilda dig inom entreprenörskap. Du förbättrar dina affärskunskaper, lär dig om nya trender och metoder inom företagande, får möjlighet att utveckla ditt nätverk samt få inspiration från andra entreprenörer. 

Tveka inte att ta steget för en utvecklande bransch där din försäljningsförmåga och dina innovativa idéer får ny kraft! 

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Mer inom området
Reportage
Bentgsfors kommun om Framgångsak...

En av de kommuner som blev nyfikna på Framgångsakademin var Bengtsfors kommun. Dennis Wessman jobbar på kommunens avdelning inom arbete och integration för unga, för dem har Framgångsakademin kommit till stor nytta. Kurserna har hjälpt deltagarna förbättra sitt psykiska mående och bidragit till att de blivit mer inkluderade i samhället. I den här intervjun berättar Dennis mer om hur de gått tillväga.

Läs mer
Kumla Kommun om Framgångsakademin
Framgångsakademin

Våren 2020 grundades Framgångsakademin av Alexander Warg-Pärleros. Syftet var att hjälpa människor att nå sin fulla potential och utvecklas med hjälp av flera av Sveriges mest framgångsrika personer genom onlinekurser och träningsverktyg. I en intervju berättar Lise från Kumla Kommun varför de valde Framgångsakademin.

Läs mer
Ekonomiassistent med löneadminis...

Anna Schenk gick kursen Ekonomiassistent med löneadministration. Hon rekommenderar kvällskursen för dem som vill jobba inom ekonomi och vill ha en bra grund att stå på. 

Läs mer