Koncernredovisning i praktiken

BG Institute, i Stockholm (+1 orter)
Längd
Heldag
Pris
9 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
10 oktober, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Längd
Heldag
Pris
9 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
10 oktober, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Från 9 900 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Koncernredovisning är något mindre företag slipper upprätta, men i takt med att företaget växer ökar också kraven på formaliteterna i verksamheten och det finns dessutom fördelar med att ha en koncernredovisning klar.

Kursdeltagare har vid senaste genomförandet givit kursen snittbetyget 4,78 av 5,0 

Långt innan lagstiftningen blir aktuell, brukar företagets styrelse ställa krav på att en koncernredovisning ska vara styrelsen tillhanda. Koncernredovisningen underlättar inte bara för företaget i sig, utan det är normalt sett ett krav också från kreditgivare.

Denna kurs tar sikte på hur koncernredovisningar skall upprättas i just mindre företag som även innehar ett fåtal dotterbolag. Det primära arbetsinstrumentet för mindre företag är datorprogrammet Excel och fokuseringen ligger på att förstå de vanligaste problemen. Deltagarna kommer praktiskt att upprätta både en koncernredovisning för ett exempelföretag i Excel under guidning av föreläsarna för att uppnå bästa möjliga förståelse för de olika beståndsdelarna.

Denna praktiskt inriktade kurs hanterar problemen både ur ett producentperspektiv (företagets perspektiv), men också ur ett användarperspektiv (analytikerns perspektiv).

Som deltagare får du kunskap om:
  • Lagar och regler som bestämmer både när och hur en koncernredovisning skall upprättas.
  • Hur en koncernredovisning skall upprättas, samt de vanligaste problemen kring upprättandet.
  • Hur en koncernredovisning påverkar företagets finansiella nyckeltal.
  • Enklare modeller i datorprogrammet Excel för koncernredovisning
Målgrupp:

Kursen riktar sig till ekonomiansvariga i företag, revisorer, redovisningskonsulter, rådgivare samt andra som kan tänkas komma i kontakt med koncernredovisning.

Nivå/förkunskaper:

Kursen vänder sig till dig som vill få en praktisk inblick i upprättande av koncernredovisning och förståelse för de krav som finns kring koncernredovisning. Kursen lämpar sig väl före både den som inte kommit i kontakt med koncernredovisning tidigare och den som vill uppdatera kunskaper inom området.

Syfte/mål med utbildningen:

Vid dagens slut kommer du att ha fått en tydligare uppfattning för vilka justeringar som är de vanligast förekommande, samt för varför koncernredovisningen är så viktiga för att kunna tolka ett företags utveckling.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

10 oktober, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

10 oktober, 2024

  • Onlineutbildning
  • Distans

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Koncernredovisning i praktiken, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
BG Institute
Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...

Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Highlights