Värdering av fastighetsföretag

BG Institute, i Stockholm (+1 orter)
Längd
Heldag
Pris
9 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
14 maj, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Längd
Heldag
Pris
9 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
14 maj, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Från 9 900 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Välkommen till en högaktuell kurs med Peter Malmqvist och Bo Nordlund.

Kursen går igenom olika värderingssituationer, olika värdebegrepp och olika modeller/tekniker för att värdera företag. Inriktningen är mera specifikt mot frågor som uppkommer vid analys och värdering av fastighetsföretag.

Syfte/mål med utbildningen:

Deltagarna ska få en djupare förståelse för vad som söks i olika värderingssituationer (värdebegrepp) och vad som avses med företagsvärde i olika situationer med speciell inriktning mot fastighetsföretag. Dessutom ska olika frågor tas upp kopplat till den analys som behöver göras med grund i ett fastighetsföretags årsredovisning för att bedöma hur värderingsmodeller ska tillämpas vid värdering av fastighetsföretag.

Som deltagare får du kunskap om:

Olika värderingssituationer och värdebegrepp – vad som avses med ett värde
Olika värderingsmetoder och tillvägagångssätt vid värdering av fastighetsföretag
Skillnader och likheter vid fastighetsvärdering och värdering av fastighetsföretag
Analys- och tillämpningsfrågor vid värdering av fastighetsföretag

Målgrupp:

Finansanalytiker som har intresse av fastighetsbranschen, fastighetsvärderare, revisorer, finans- och ekonomichefer i fastighetsbolag.

Nivå/förkunskaper:

Den som går kursen bör ha allmänna insikter i olika värderingssituationer och tillämpning av olika värderingsmodeller samt kunskap om vanligt förekommande redovisnings- och analysfrågor i fastighetsföretag

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

14 maj, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

14 maj, 2024

  • Onlineutbildning
  • Distans

Kursledare

Bo Nordlund är tekn. doktor, samt redovisnings- och värderingsspecialist på fastigheter hos BREC AB. Han är författare och medförfattare till ett antal artiklar och rapporter inom ämnet, bland annat: Sabo – Rapport med vägledning avseende tänkbara synergieffekter vid nyproduktion av bostäder.

Hur uppfattas Bo av våra kursdeltagare?
Föreläsarens sakkunnighet: 7 av 7
Föreläsarens pedagogik: 6,70 av 7

Efter varje kurs låter vi våra kursdeltagare lämna en utvärdering där både föreläsaren i sig och kursinnehållet betygsätts på en skala från 1 till 7.

Peter Malmqvist är aktiv finansanalytiker, inriktad på företagsanalys, värdering och redovisningsproblem. Han har jobbat med företagsvärdering inom de flesta förekommande områden – corporate finance, börsintroduktioner, aktierådgivning, kapitalförvaltning och ekonomijournalistik. Han har under lång tid varit en uppskattad lärare inom företagsvärdering, såväl på Handelshögskolan som på Stockholms universitet. Samtidigt har han lett oräkneliga kurser i företagsvärdering för yrkesverksamma.

Hur uppfattas Peter av våra kursdeltagare?
Föreläsarens sakkunnighet: 4,93 av 5
Föreläsarens pedagogik: 4,86 av 5

Efter varje kurs låter vi våra kursdeltagare lämna en utvärdering där både föreläsaren i sig och kursinnehållet betygsätts på en skala från 1 till 5.

Vid tre tillfällen har Peter Malmqvist fått utmärkelsen “Best Microeconomic Commentator” i svensk media. Det är en utmärkelse som röstas fram av analytiker, finansiella institutioner och ledande befattningshavare i börsföretag.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Värdering av fastighetsföretag, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
BG Institute
Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...

Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Highlights