Skatt och moms i samband med fastighetsutvecklingsprojekt, fastighetsbildning och exploatering av mark

BG Institute, i Stockholm (+1 orter)
Längd
Heldag
Pris
9 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
14 oktober, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Längd
Heldag
Pris
9 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
14 oktober, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Från 9 900 SEK exkl. moms / person

KursbeskrivningVälkommen till en kurs med fokus på skatt och moms i samband med fastighetsutvecklingsprojekt, fastighetsbildning och exploatering.


Kursdeltagare har vid senaste genomförandet givit kursen snittbetyget 4,66 av 5.0 

Fastighetsutveckling innebär ofta omfattande projekt som kan sträcka sig över flera år och under tiden är det inte ovanligt att frågeställningar och utmaningar dyker upp, inte sällan vad gäller de bakomliggande skattereglerna.

Denna kurs ger dig som deltagare en överblick över de skatteeffekter samt regler som uppkommer i samband med markexploatering och fastighetsutveckling. Vi går igenom processen från början till slut och berör relevanta lagregler, praxis och strategiska val. Som deltagare får du kunskaper om bland annat skatteeffektiv strukturering inför en överlåtelse samt hur du uppnår effektiv moms- och skattehantering under projekterings- och byggfasen.

Läs en intervju med kursledaren Britta Nordström: Hur kan moms ge kostnadsbesparingar i fastighetsprojekt?

Dagen inleds med en genomgång av fastighetsbegreppet. Därefter fokuserar vi på hur skatt- och momsreglerna påverkar förvärv och avyttring av fastighet eller bolag. Under eftermiddagen redogörs för hur vissa momsfrågor påverkar projekterings-och byggfasen. Dagen avslutas med frågor rörande gatukostnader i exploateringsavtal och avyttring av färdigställd byggnation.

Kursen leds av skattejuristen Britta Nordström, en av Sveriges främsta momsexperter och av Sara Jacobsson som är expert inom inkomstskatt.

Som kursdeltagare får du praktiska och strategiska kunskaper om:

  • Skatteeffektiv strukturering och fastighetsbildning inför överlåtelse
  • Effektiv moms- och skattehantering under projekterings- och byggfas
  • Skatt och moms vid byggnation av allmänna gator och anläggningar och gatukostnadsersättning
  • Momsfrågor i samband med bildande av garagesamfälligheter

Syfte:

Som deltagare får du en överblick över de skatteeffekter som uppkommer i samband med fastighetsutveckling och markexploatering. Syftet är att ge verktyg för att kunna strukturera projekten skatteeffektivt.

Efter genomförd kurs är målet att du som deltagare besitter den kunskap och de verktyg som behövs för ett lyckat fastighetsutvecklingsprojekt – ur ett skatt- och momsperspektiv.

Målgrupp:

Projektutvecklingschef, Projektchef, Projektutvecklare, Affärsutvecklare, Controllers, Projektcontroller, Skatteansvarig inom bolag, Fastighetsutvecklare, Fastighetschef, Transaktionsansvarig

Kursen riktar sig till dig som jobbar med projektutveckling inom bygg- och fastighetsbolag eller med exploateringsfrågor inom kommun, samt till advokater och jurister med inriktning mot fastighetsrätt och transaktioner.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

14 oktober, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

14 oktober, 2024

  • Onlineutbildning
  • Distans

Kursledare

Britta Nordström är skattejurist med inriktning mot moms, speciellt inom fastighet och byggsektorn. Britta har mer än tjugo års erfarenhet som rådgivare i momsfrågor som uppkommer i samband med exempelvis projektutveckling och entreprenad, byggnation av allmän platsmark, bildande av gemensamhetsanläggningar, fastighetsförvaltning samt transaktioner. Britta har tidigare arbetat på EY samt Skatteverket.

Hur uppfattas Britta av våra kursdeltagare?
Föreläsarens sakkunnighet: 4,77 av 5
Föreläsarens pedagogik: 4,61 av 5

Efter varje kurs låter vi våra kursdeltagare lämna en utvärdering där både föreläsaren i sig och kursinnehållet betygsätts på en skala från 1 till 5.

Sara Jacobsson har arbetat som skattekonsult sedan 2001. Sara arbetar brett inom företagsbeskattningsområdet med särskilt fokus på inkomstskattefrågor för företag inom bygg- och fastighetsbranschen.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Skatt och moms i samband med fastighetsutvecklingsprojekt, fastighetsbildning och exploatering av mark, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
4/5
-
17 okt 2022

nollkommentar

BG Institute
Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...

Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Highlights