Praktisk hantering avseende incitamentsprogram

BG Institute, i Stockholm (+1 orter)
Längd
3 timmar
Pris
4 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
7 november, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Längd
3 timmar
Pris
4 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
7 november, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Från 4 900 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Många bolag har idag ett eller flera incitamentsprogram och det är av stor vikt att HR och bolagets löneavdelningar har god förståelse för de regler som finns gällande hur rapporteringen till Skatteverket ska gå till. Denna kurs går igenom praktisk hantering avseende incitamentsprogram med fokus på lönehanteringen och rapporteringen till Skatteverket.

Incitamentsprogram omfattar ofta stora värden och påverkar även de anställdas privata ekonomi där kunskapen är begränsad, och därför är det av största vikt att personalens arbetsgivare gör rätt. Erfarenhet visar att det många gånger blir fel i rapporteringen vilket kostar företagen och personalen både tid och pengar.

Det första passet kommer att redogöra för de allra vanligaste incitamentsprogrammen såsom exempelvis RSUs, personaloptioner, gratisaktier, teckningsoptioner, samt spar och matchningsaktier. Vi går även igenom ett incitamentsprograms olika beskattningstidpunkter för att kunna rapportera incitamentsprogram på ett korrekt sätt till Skatteverket gällande skatteavdrag och underlag för arbetsgivaravgifter. Kursen kommer även att kortfattat att gå igenom vad som gäller för utländska incitamentsprogram till anställda i Sverige samt skillnader mellan kontanta och aktierelaterade komponenter. Slutligen går vi igenom fallgropar och viktiga detaljer kopplat till incitamentsområdet som skiljer sig från den vanliga skatte- och lönehanteringen, såsom exempelvis när inkomst ska utgöra underlag för tjänstepension, personal som inte omfattas av svensk socialförsäkring, jämkningar och lagen om särskild inkomstskatt för utomlandsbosatta.

Som deltagare får du kunskap om:
  • Vad är ett incitamentsprogram och kortfattat om beskattningstidpunkterna
  • Hur rapporteras de olika incitamentsprogrammen till Skatteverket
  • Skillnaden mellan kontanta komponenter och aktierelaterade komponenter
  • Hur och när hantera utländska incitamentsprogram till anställda i Sverige
  • Fallgropar och övrigt
Syfte/mål med utbildningen:

Deltagaren i kursen kommer att få en generell inblick i de oftast förekommande incitamentsprogrammen, den praktiska hanteringen i lönerapporteringen, samt ge en kortfattad inblick i vad som gäller för utländska incitamentsprogram till anställda i Sverige. Under kursen lyfts vanliga fallgropar och svårigheter i hanteringen av incitamentsprogram. Genom kursen stärker deltagaren sin egen och bolagets kompentens inom vad som gäller för olika incitamentsprogram och kan därmed undvika fel och att göra rätt.

Målgrupp:

Kursen riktar sig främst till HR-chefer, Comp & Ben-chefer, redovisningskonsulter, lönekonsulter, lönechefer och ekonomichefer eller andra med motsvarande ansvarsområden.

Nivå/förkunskaper:

Det är en fördel om du är insatt i lönerapporteringen men du behöver inte ha fördjupad kunskap.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

7 november, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

7 november, 2024

  • Onlineutbildning
  • Distans

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Praktisk hantering avseende incitamentsprogram, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
BG Institute
Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...

Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Highlights