Tvister om avflyttningsersättning

BG Institute, i Stockholm (+1 orter)
Längd
Heldag
Pris
9 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
11 december, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Längd
Heldag
Pris
9 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
11 december, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Från 9 900 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Tvister där hyresgästen har hyrt en lokal och har ställt krav på avflyttningsersättning efter att ha avflyttat från lokalen är ofta komplicerade. Kursen är högaktuell då antalet tvister om avflyttningsersättning kan förväntas öka med hänsyn till den rådande konjunkturen, där priserna fortsätter att öka samtidigt som allt fler hyresgäster får svårt att hantera kostnaderna.

Hyresgästen måste bland annat bevisa både att hyresvärdens villkor är oskäliga (om det är grunden för kravet) samt även att skadeståndet motsvarar skälig ersättning. Hyresvärden måste bevisa att de villkor som har begärts för förlängning av hyresförhållandet är skäliga eller att annan grund för hyresgästens krav inte finns.

Magnus Strömqvist kommer under kursdagen att ledsaga dig genom hela processen. Han kommer att gå igenom när det är dags att börja förbereda sig för process, vilka risker som finns med processen, vad du bör tänka på när du formulerar en stämningsansökan eller svaromål samt hur du bygger upp din bevisning på bästa sätt. Han kommer även att ge några tips om vad som är viktigt att tänka på avseende värdering av skadan.

Magnus Strömqvist går även igenom processen utifrån att tvisten avgörs i allmän domstol, men det mesta av det som gås igenom under dagen är lika tillämpligt när tvisten avgörs av skiljenämnd. Materialet rör endast lokalhyresavtal men kursen innehåller viktig information oavsett du står på hyresvärdens eller hyresgästens sida.

Som deltagare får du kunskap om
  • Hur du förbereder dig inför tvisten
  • Hur du bedömer skadeståndet
  • Vad du bör tänka på vid upprättande av stämningsansökan eller svaromål
  • Hur du förbereder dig inför och genomför huvudförhandlingen
  • Risker med processen
Målgrupp

Advokater och jurister samt andra personer verksamma inom fastigheter och som företräder som ombud eller på annat sätt hanterar eller kommer i kontakt med tvister om skadestånd på grund av att en lokalhyresgäst har avflyttat.

Förkunskaper

Baskunskaper i det indirekta besittningsskyddet.

Syfte med utbildningen

Efter kursdagen kommer du ha fått värdefull kunskap i hur du framgångsrikt driver en process avseende avflyttningsersättning, oavsett du står på hyresvärdens eller hyresgästens sida. Du kommer också kunna uppskatta riskerna med, och utsikterna för framgång i, processen.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

11 december, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

11 december, 2024

  • Onlineutbildning
  • Distans

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Tvister om avflyttningsersättning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
BG Institute
Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...

Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Highlights