Aktieägaravtal i praktiken

BG Institute, i Stockholm (+1 orter)
Längd
Heldag
Pris
9 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
4 juni, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Längd
Heldag
Pris
9 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
4 juni, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Från 9 900 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Välkommen till vår nya kurs där professor Christina Ramberg och advokat Fredrik Sonander ger praktiska och konkreta råd för att undvika och hantera vanligt förekommande problemställningar.

Praktiskt verksamma jurister kommer ofta i kontakt med aktieägaravtal och detta avtal är av yttersta vikt för klienten. Stora värden – kanske klientens hela livsprojekt – riskerar att gå förlorade om avtalet inte är adekvat utformat. Kursen är upplagd med verkliga fall som bas. Vi har fokus på hur aktieägaravtal kan/bör utformas och på vad som händer när parterna är oense. Kursen vänder sig både till den som utformar aktieägaravtal och den som i egenskap av tvisteombud kommer i kontakt med avtalstypen. Som deltagare får du kunskap om
 • Aktieägaravtalets aktiebolagsrättsliga relevans. Aktieägaravtalet och bolagsordningen. Avtalsfriheten och bolagsrätten. I vilken utsträckning kan aktiebolagsrättsliga bestämmelser avtalas bort?
 • Bolagsordningen som ett alternativ till aktieägaravtalet. För- och nackdelar. Bolagsordningens normala och möjliga innehåll.
 • Aktieägaravtalets nödvändighet, syfte och innehåll.
 • Ägarkontroll, hembud, förköp, etc. Bestämmelser om corporate governance, fördelning av överskott, finansiering, exit, drag-alongs och tag-alongs, avtalstider, m.m.
 • Tvister och säkerhetsåtgärder inklusive problemen med att det ofta är fler än två parter
 • Hur man formulerar inlösensbestämmelser i aktieägaravtal (inlösen som påföljd, värderingsalternativ)
 • Tolkning av aktieägaravtal
 • Påföljder vid avtalsbrott mot aktieägaravtal
Målgrupp Advokater (kommersiella och i viss mån familjerättare), bolagsjurister och revisorer.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

4 juni, 2024

 • Öppen utbildning
 • Stockholm

4 juni, 2024

 • Onlineutbildning
 • Distans

Kursledare

Christina Ramberg är professor i civilrätt vid Stockholms universitet. Hon är en av BG Institutes mest efterfrågade föreläsare och har hållit kurser inom framförallt avtalsrätten under många år. Hon får alltid höga betyg från kursdeltagare.

Christina har för sina kurser fått snittbetyget 5 av 5  från våra kursdeltagare.

Betyget baseras på föreläsarens sakkunnighet och pedagogik.

Efter varje kurs låter vi våra kursdeltagare lämna en utvärdering där både föreläsaren i sig och kursinnehållet betygsätts på en skala från 1 till 5.

Christina är en mycket uppskattad föreläsare hos oss och får gång på gång höga snittbetyg i kursutvärderingarna från våra kursdeltagare. Hon har genom åren bland annat fått följande kommentarer: ”Christina Ramberg är den bästa föreläsaren jag någonsin har lyssnat på”, ”Tack Christina för en fantastisk dag!”.

Christina är författare till ett stort antal juridiska böcker, bland annat Allmän avtalsrätt tillsammans med Jan Ramberg.

Christinas hemsida: www.christinaramberg.se

Fredrik har över 20 års erfarenhet av arbete med kvalificerad affärsjuridik med särskilt fokus på transaktioner i vid bemärkelse. Under många år var Fredrik utbildningsansvarig delägare på en av landets största advokatbyråer och har föreläst i en mängd olika civilrättsliga ämnen för praktiskt verksamma jurister, på universitet och för företag som vill förstå hur man kan använda juridik för att skapa värden och minska risk.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Aktieägaravtal i praktiken, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
4/5
Martin Erlandsson
17 okt 2022

Informativt och bra innehåll i kursen som jag tar med mig till mitt arbete

BG Institute
Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...

Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Highlights