Aktieägaravtal i praktiken

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
9 500 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2023-05-05 - Distans
Distans, Stockholm
Öppen utbildning, Onlineutbildning

Kommande starter
Stockholm
9 500 SEK
2023-05-05

Distans
9 500 SEK
2023-05-05

Kursbeskrivning

Välkommen till vår nya kurs där professor Christina Ramberg och advokat Fredrik Sonander ger praktiska och konkreta råd för att undvika och hantera vanligt förekommande problemställningar.

Praktiskt verksamma jurister kommer ofta i kontakt med aktieägaravtal och detta avtal är av yttersta vikt för klienten. Stora värden – kanske klientens hela livsprojekt – riskerar att gå förlorade om avtalet inte är adekvat utformat. Kursen är upplagd med verkliga fall som bas. Vi har fokus på hur aktieägaravtal kan/bör utformas och på vad som händer när parterna är oense. Kursen vänder sig både till den som utformar aktieägaravtal och den som i egenskap av tvisteombud kommer i kontakt med avtalstypen. Som deltagare får du kunskap om
  • Aktieägaravtalets aktiebolagsrättsliga relevans. Aktieägaravtalet och bolagsordningen. Avtalsfriheten och bolagsrätten. I vilken utsträckning kan aktiebolagsrättsliga bestämmelser avtalas bort?
  • Bolagsordningen som ett alternativ till aktieägaravtalet. För- och nackdelar. Bolagsordningens normala och möjliga innehåll.
  • Aktieägaravtalets nödvändighet, syfte och innehåll.
  • Ägarkontroll, hembud, förköp, etc. Bestämmelser om corporate governance, fördelning av överskott, finansiering, exit, drag-alongs och tag-alongs, avtalstider, m.m.
  • Tvister och säkerhetsåtgärder inklusive problemen med att det ofta är fler än två parter
  • Hur man formulerar inlösensbestämmelser i aktieägaravtal (inlösen som påföljd, värderingsalternativ)
  • Tolkning av aktieägaravtal
  • Påföljder vid avtalsbrott mot aktieägaravtal
Målgrupp Advokater (kommersiella och i viss mån familjerättare), bolagsjurister och revisorer.

Kursledare

Christina Ramberg är professor i civilrätt vid Stockholms universitet. Hon är en av BG Institutes mest efterfrågade föreläsare och har hållit kurser inom framförallt avtalsrätten under många år. Hon får alltid höga betyg från kursdeltagare.

Hur uppfattas Christina av våra kursdeltagare?
Föreläsarens sakkunnighet: 7 av 7
Föreläsarens pedagogik: 7 av 7

Christina är en mycket uppskattad föreläsare hos oss och får gång på gång höga snittbetyg i kursutvärderingarna från våra kursdeltagare. Hon har genom åren bland annat fått följande kommentarer: ”Christina Ramberg är den bästa föreläsaren jag någonsin har lyssnat på”, ”Tack Christina för en fantastisk dag!”.

Christina är författare till ett stort antal juridiska böcker, bland annat Allmän avtalsrätt tillsammans med Jan Ramberg.

Christinas hemsida: www.christinaramberg.se

Fredrik har över 20 års erfarenhet av arbete med kvalificerad affärsjuridik med särskilt fokus på transaktioner i vid bemärkelse. Under många år var Fredrik utbildningsansvarig delägare på en av landets största advokatbyråer och har föreläst i en mängd olika civilrättsliga ämnen för praktiskt verksamma jurister, på universitet och för företag som vill förstå hur man kan använda juridik för att skapa värden och minska risk.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Aktieägaravtal i praktiken, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner.

Martin Erlandsson

Informativt och bra innehåll i kursen som jag tar med mig till mitt arbete

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

Tel: 08-579 366 00
Mobil 0735186122

Recensioner
Kursrecensioner
(4,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3410 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Aktieägaravtal i praktiken från BG Institute, fyll i dina uppgifter: