Fel i fastighet – en teoretisk och praktisk vägledning

BG Institute, i Stockholm (+1 orter)
Längd
Heldag
Pris
9 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
8 november, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Längd
Heldag
Pris
9 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
8 november, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Från 9 900 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Köp av en fastighet kan lätt förvandlas till en mardröm om köparen upptäcker en brist eller ett fel i fastigheten. Men vad är egentligen ett dolt fel som ger rätt till prisavdrag, och hur förhåller sig ett prisavdrag till ett skadestånd? Hur hanteras följdskadorna av ett dolt fel?   Kursledarna kommer under kursdagen att grundligt gå igenom reglerna om fel i fastighet och se till att du på ett tidigt stadium kan identifiera svagheter och styrkor i klientens fall, vilket är viktigt att veta redan innan man inleder en process om fel i fastighet. Du får veta vilka frågor som är viktiga att ställa oavsett om du företräder köpare eller säljare. Kunskaperna kan också tillämpas av dig som t.ex. handlägger ärenden om dolda fel på ett försäkringsbolag. Det är inte ovanligt att juridiska ombud blandar ihop olika begrepp eller missar viktiga tidsfrister.

Som kursdeltagare får du praktiska och strategiska kunskaper om

  • Bedömningen av om fel i fastighet föreligger
  • När ansvarar inte säljaren
  • Hur du förbereder dig inför framställandet av ett krav
  • Hur du bemöter ett krav
  • Hur förbereder tvisten genom t.ex. insamling av bevisning
  • Vilka tidsfrister som är viktiga att beakta
Målgrupp Advokater och jurister som företräder köpare eller säljare vid processer om fel i fastighet, eller jurist vid försäkringsbolag med så kallade dolda fel-försäkringar. Kursen är på en grundläggande nivå och passar därför bäst för dig som ännu inte arbetat så länge med tvister om fel i fastighet. Syfte med utbildningen När kursdagen är slut vet du hur du bedömer om ett fall har förutsättningar att drivas vidare, eller om utsikterna till framgång är dåliga och även vilka påföljder som kan bli aktuella om det föreligger ett fel i fastigheten. Kursen innehåller även en genomgång av hur du samlar in bevisning och vilka tidsfrister som måste beaktas.

Är ni flera från organisationen som är intresserade av denna kurs? Läs här för mer information om våra organisationsanpassade utbildningar.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

8 november, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

8 november, 2024

  • Onlineutbildning
  • Distans

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Fel i fastighet – en teoretisk och praktisk vägledning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
BG Institute
Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...

Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Highlights