Visa utbildning.se som: Mobil

Strategisk processföring

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
8 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2020-02-06 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

        

I denna nya kurs redogör Fredrik Bergman med konkreta exempel för de strategier som Centrum för rättvisa använder och hur dessa verktyg kan användas för att maximera förutsättningarna för att du som ombud ska nå framgång i domstol.

Hur framställer man sitt case på det mest strategiska sättet? Hur ska man agera i tingsrätten för att maximera chanserna för en prövning i Högsta domstolen? Bör man anpassa sin strategi efter vilken instans man befinner sig i? Hur påverkar ombudets uppträdande huvudmannens möjligheter till framgång? Bör man anpassa sin strategi efter vilka domare som ska döma i målet? Hur ska man tänka kring kommunikation och media? Fredrik Bergman är chef för Centrum för rättvisa som under snart två decennier utvecklat strategier för att framgångsrikt företräda enskilda mot staten och kommunerna i mål om grundläggande fri- och rättigheter. Centrum för rättvisa har vunnit 18 mål i de högsta juridiska instanserna i Sverige och i Europadomstolen, varav nio i Högsta domstolen. Hittills har man aldrig förlorat ett sådant mål. Strategisk processföring handlar även om att ge den enskilde tillgång till rättvisa och är en kurs för processande jurister som vill stärka sin kompetens samtidigt som man lär sig att driva rättsfall i juridikens framkant. Som deltagare får du kunskap om:
  • Vad strategisk processföring innebär och hur det kan användas.
  • Grundläggande principer för att bygga en framgångsrik processtrategi.
  • Strategier för framgångsrik skriftlig handläggning.
  • Strategier för framgångsrik huvudförhandling.
  • Hur strategisk kommunikation kan användas som ett led i den strategiska processföringen, inklusive konkreta exempel.
Fredrik Bergman fick 6,67 av 7 möjliga i betyg av deltagarna när han föreläste för BG Institute hösten 2018. Målgrupp: Kursen riktar sig i första hand till jurister och advokater som agerar ombud i civilrättsliga mål i domstol, men är även användbar för andra jurister som vill vässa sina processkunskaper.  

Föreläsare

  • Fredrik Bergman
    Fredrik Bergman är jurist och chef för Centrum för rättvisa. Han har bakgrund från advokatbyrå, är hovrättsassessor från Svea hovrätt och har en masterexamen i konstitutionell rätt från Harvard Law School. Fredrik var gästföreläsare på BG Institute under Avtalsdagen 2018 och fick då ett snitt på 6,67 av 7.  

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Strategisk processföring, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Strategisk processföring!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3367 recensioner.
Alla recensioner för arrangören