Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Skadeståndsrättslig nyhetsdag 2020

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
9 500 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2020-10-22 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

        

Välkommen till BG Institutes årligen återkommande nyhetsdag med syftet att ge dig kunskap om den senaste, och kommande, utvecklingen inom svensk skadeståndsrätt. Kursen ges av professor Mårten Schultz och professor Bertil Bengtsson, båda experter inom skadeståndsrätten.

Livesändning - kurstillfället den 22 oktober kommer även att livesändas. Du behöver således inte vara på plats för att delta. Läs mer här! Som kursdeltagare får du en djupare inblick i den senaste tidens praxis från Högsta domstolen och andra nationella utvecklingstendenser inom skadeståndsrätten. Exempelvis senaste utvecklingen beträffande dels det allmännas skadestånd, dels ideellt skadestånd samt den nya lagstiftningen om statens och kommunernas ansvar för överträdelse av Europakonventionen. Föreläsarna kommer att ta upp en rad olika frågeställningar som varit aktuella inom skadeståndsrättens område under det gångna året. Kursen syftar till att ge dig som kursdeltagare en praktiskt inriktad uppdatering inom skadeståndsrättslig reglering för att på så sätt spara tid samt säkerställa att du löpande ligger i framkant inom området. Observera att alla nyhetsdagar på BG Institute utgår från aktuella rättsfall, lagändringar och trender. Agendan för nyhetsdagarna kommer därför inte att fastställas slutgiltigt förrän efter sommaren. Som kursdeltagare kan du förvänta dig att få ny och uppdaterande kunskap om:
  • Den senaste skadeståndspraxisen från Högsta domstolen, särskilt gällande kommersiella förhållanden
  • De senaste lagändringarna i skadeståndslagen och i specialskadeståndsrätten
  • Skillnader mellan inom- och utomobligatoriskt skadestånd
  • Metoder för att lösa skadeståndsrättsliga frågor
MÅLGRUPP Kursen har intresse för alla advokater och jurister som ägnar sig åt eller är intresserade av skadeståndsrätt men även för de som arbetar inom försäkringsbranschen

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreläsare

  • Mårten Schultz
    Mårten Schultz är professor (civilrätt) och jur dr (skadeståndsrätt). Mårten är också ledamot av Brottsoffermyndighetens nämnd för brottsskadeersättning (fd brottsskadenämnden) och initiativtagare till Juridikbloggen.com. Är författare till flertalet böcker och många artiklar i skadeståndsrätt och närliggande ämnen. Mårten utsågs till Årets Jurist 2012. Just nu håller Mårten i kursen Skadeståndsrättslig nyhetsdag tillsammans med Bertil Bengtsson.
  • Bertil Bengtsson
    Bertil Bengtsson har varit aktiv jurist länge. 1960 blev han jur. dr och docent i Uppsala och sedan dess har bemärkelserna blivit fler och fler. Preceptor i civilrätt 1962, professor i civilrätt vid både Stockholms universitet och Uppsala universitet under 70-talet. Bertil har även varit justitieråd 1977-1993 vid Uppsala universitet, jur. hedersdoktor i Köpenhamn 1988, Helsingfors 1990, Oslo 1991 och Bergen 1996. Utöver detta har han även varit ledamot av Kungliga Vetenskapssamhället i Uppsala 1977, Kungliga Vetenskapsakademien 1983 och det Norske Videnskaps-Akademi 1989. Under de många åren som aktiv har Bertil specialiserat sig på civilrättsliga frågor, framförallt inom skadestånds- och försäkringsrätten, men även inom miljörätten, fastighetsrätten och offentlighetsrätten har han mycket att säga till om. Han har beskrivits som ”Den svenska skadeståndsrättens grand man” av Håkan Andersson. Bertil har även författat flertalet böcker i genren skadeståndsrätt, samt hållit många uppskattade utbildningstillfällen vid BG Institute. Genom åren har Bertil sett rättsväsendet förändras och därtill varit med i processen och utgör något av en källa till outsinlig kompetens och erfarenhet. All denna kompetens är han mer än villig att dela med sig utav. Bertil har idag en deltidstjänst vid Luleå tekniska universitet och i höst håller han, tillsammans med Mårten Schultz, docent, jur. dr. professor i civilrätt i Uppsala, kursen Skadeståndsrättslig nyhetsdag . Kursen erbjuder möjligheten att fördjupa sig i ett av civilrättens mest dynamiska rättsområden.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Skadeståndsrättslig nyhetsdag 2020, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Skadeståndsrättslig nyhetsdag 2020!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar