Visa utbildning.se som: Mobil

Retorik för den processande juristen

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
8 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2022-02-03 - Distans
Distans, Stockholm
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Kommande starter
Distans
8 900 SEK
2022-02-03

Stockholm
8 900 SEK
2022-02-03

Kursbeskrivning

        

- Retorik har aldrig varit viktigare

Livesändning - kurstillfället den 3 februari kommer även att livesändas. Efter genomförd kurs har du tillgång till en inspelad version i 30 dagar. Du behöver således inte vara på plats för att delta och kan även delta i efterhand. Läs mer här! Skickliga advokater och andra processande jurister har förstås en mycket god kunskap om den materiella juridiken och civilprocessen, men saknar ofta de retoriska byggstenarna. På en konkurrensutsatt marknad kan den retoriska prestationen, oavsett om sammanhanget är digitalt eller fysiskt, vara avgörande för klienternas val av processombud. Vi har därför tagit fram denna kurs med retorikexperten Per Furumo, en föreläsare som genomgående fått högsta möjliga betyg av deltagarna, med fokus på just retoriken i civilprocessen. Har dina förhandlingar, förhör och möten också förflyttats till en skärm? Sedan mars 2020 har antalet digitala förhandlingar på Sveriges domstolar, där delar av förhandlingar genomförs digitalt med hjälp av videoteknik, ökat med ca 90 procent jämfört med förra året. Då ökar förstås behovet av att man når ut med sitt budskap varför den här kursen är mer aktuell än någonsin. Nu ska man inte bara övertyga rätten på plats utan dessutom tränga igenom det digitala filtret vilket ställer än högre krav på framträdandet. Modern forskning visar att det, oavsett fysiskt eller digitalt forum, är så oerhört mycket mer än själva innehållet i ett anförande som påverkar mottagarens upplevelse och i och med detta hur ett budskap tas emot. Därmed är god retorik ofta ett direkt avgörande konkurrensmedel på en marknad där skillnaden mellan de tjänster som erbjuds ofta är försumbar för kunder och klienter. Inte minst gäller detta processande jurister. Oberoende av om kommunikationen är extern eller intern finns det ingenting som slår tydlighet rörande artikulation och uttryck. Studier från bl a IMD och Harvard visar detta påtagligt. I många länder är därför ”speaker training” en viktig del av utbildningen för jurister. BG Institute har tillsammans med retorikexperten Per Furumo genomfört flera mycket uppskattade kurser där Per genomgående fått 7 av 7 i omdöme. Deltagarna har bl.a. uttryckt att ”Det var en fantastisk kurs och Per Furumo var väldigt, väldigt bra” samt ”Otroligt nyttig kurs med kompetent föreläsare!”. Under denna kursdag kommer Per Furumo att hjälpa dig med retoriken kring juridiken inom civilprocessen såväl i det fysiska som i det digitala sammanhanget. Du får ett grundläggande ramverk, en ”manual”, som skänker trygghet och ökar dina möjligheter att fånga och fängsla, att nå fram med största möjliga effekt samt att, oavsett talarsituation, utstråla estradpondus och inge förtroende med eller utan tekniska hjälpmedel.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreläsare

  • Per Furumo
    Per Furumo är konsult i muntlig kommunikation, retorik och presentationsteknik. Bland Pers uppdragsgivare finns många större företag och organisationer, bland andra flera av landets ledande juristbyråer. Per är ursprungligen sångpedagog, utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, och har omvandlat och förpackat sina kunskaper till presentationsteknik för näringslivet. Sedan 2010 medverkar Per kontinuerligt i Advokatsamfundets utbildningar. Per har ett flertal stora uppdrag på sin meritlista som i sig visar på vilken stor kunskap han besitter. Bland annat är han sedan 2010 en del av Advokatsamfundets utbildningar för blivande advokater och utbildar dessutom verksamma advokater i Advokatsamfundets regi. Därutöver har han ett flertal uppdrag för bland annat Domstolsverket, Förvaltningsdomstolen, Justitiedepartementet och har även bistått advokater inför mål i HD. [video width="1280" height="720" mp4="http://www.bginstitute.se/wp-content/uploads/2014/05/Per-Furumo-profil.mp4"][/video]

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Retorik för den processande juristen, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Retorik för den processande juristen!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Retorik för den processande juristen från BG Institute, fyll i dina uppgifter: