Visa utbildning.se som: Mobil

Resultatorienterad kompetensförsörjning – från verksamhetsplan till kompetensstrategi

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
7 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2019-03-26 - Stockholm
Göteborg, Malmö, Stockholm
Öppen utbildning
Kommande starter
Stockholm
2019-03-26  
7 900 SEK
Göteborg
2019-05-16  
7 900 SEK
Malmö
2019-05-23  
7 900 SEK

Kursbeskrivning

        

Utbildningen ger såväl ett teoretisk som praktiskt perspektiv på hur kompetensförsörjningen kan utvecklas mot ett tydligare stöd för att leda och utveckla verksamheten i enlighet mål och strategier.

Idag utgör kompetensförsörjningen en stor utmaning för många verksamheter, allt från att kunna bemanna den dagliga driften till att utveckla de kompetenser som är strategiskt viktiga inför framtiden. Samtidigt finns det stora möjligheter att utveckla arbetet med kompetensförsörjning så att det tillför ett större värde i ledarskapet och i verksamhetsutvecklingen. I den bästa av världar blir kompetensförsörjningen ett medel för att korta ledtiden mellan verksamhetens strategier och ett förändrat sätt att arbeta – som stödjer strategierna. Frågan är hur man lyckas? Enligt Magnus erfarenheter handlar det sällan om något revolutionerande IT-verktyg utan snarare om hur vi kan stödja ledning, ledare och medarbetare att ta ägarskap för kompetensförsörjningen. Den stora utmaningen ligger i pedagogiken, inte i tekniken. Vi kommer att fokusera på kompetensförsörjning/-utveckling som ett aktivt stöd i det strategiska förändringsarbetet. Utbildningens syfte är att bidra till gemensamma bilder av hur kompetensförsörjningen kan bli ett tydligare stöd i ledarskapet och i verksamhetens strategiska utveckling samt idéer till hur man kan arbeta för att åstadkomma detta. Som deltagare får du praktisk kunskap om:
  • Vad är strategisk kompetensförsörjning och varför är den viktig? (Vad kännetecknar en strategisk kompetensförsörjning? Olika perspektiv på strategisk kompetensförsörjning – synsätt och arbetssätt)
  • Roller och utmaningar i den strategiska kompetensförsörjningen
  • Kompetensstrategi – Varför? Vad? Hur?
  • Att utveckla kompetensförsörjningens strategiska roll – Utmaningar
  • Hur kan vi inleda/komma vidare i arbetet med strategisk kompetensförsörjning i vår verksamhet?
För att kunna ta tillvara tiden på bästa sätt och för att du som deltagare ska kunna göra relevanta kopplingar mellan innehållet i kursen och situationen i er verksamhet ingår en enkel förberedelseuppgift inför utbildningen. MÅLGRUPP Yrkesverksamma med ambitionen att skapa en kompetensförsörjning som blir ett tydligare stöd i ledarskapet och i verksamhetens strategiska utveckling. Yrkesverksamma inom strategiskt HR/personalarbete som vill stärka och tydliggöra kompetensförsörjningens bidrag i verksamhetsutvecklingen. Yrkesverksamma inom verksamhetsutveckling/styrning som vill stärka kopplingen mellan verksamhetsutvecklingen och kompetensförsörjningen. Chefer som vill använda kompetensförsörjningen som ett tydligare verktyg för att uppnå prioriterade mål. Yrkesverksamma som fått i uppdrag att ta fram en kompetensstrategi eller har liknande uppdrag.  

Föreläsare

  • Magnus Anttila
    Magnus Anttila har mer än 25 års erfarenhet av att stödja organisationer och företag i utvecklings- och förändringsarbete med särskild vikt på strategisk kompetensförsörjning – hur man kopplar samman medarbetarnas och verksamhetens utveckling. Magnus är författare bl a till ”Kompetensförsörjning - företagets viktigaste process” Ekerlids förlag samt medförfattare till "Att göra ett bra jobb" SKL. Av tidigare deltagare fick Magnus Antillas prestation 6,97 av 7 möjliga i kursutvärderingssnitt.  

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Resultatorienterad kompetensförsörjning – från verksamhetsplan till kompetensstrategi, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Kursdeltagare
(3)
3 av 5
Kursdeltagare
(4)
4 av 5
Kursdeltagare
(4)
4 av 5

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Resultatorienterad kompetensförsörjning – från verksamhetsplan till kompetensstrategi
Kursrecensioner
(4,6)
Baseras på 13 recensioner
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3367 recensioner
Alla recensioner för arrangören