Visa utbildning.se som: Mobil

Rättspsykologi – vittnespsykologi, förhör och tillförlitlighet

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
8 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2022-06-02 - Distans
Distans, Stockholm
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Kommande starter
Distans
8 900 SEK
2022-06-02

Stockholm
8 900 SEK
2022-06-02

Kursbeskrivning

        

Välkommen till en helt ny kurs inom rättspsykologi med Pär Anders Granhag som föreläsare.

Livesändning - kurstillfället den 2 juni kommer även att livesändas. Efter genomförd kurs har du tillgång till en inspelad version i 30 dagar. Du behöver således inte vara på plats för att delta och kan även delta i efterhand. Läs mer här! Kursen inleds med en kort introduktion till rättspsykologin samt en översikt av tillämpad minnespsykologi med konkret rättslig relevans. I påföljande del erbjuds en systematisk genomgång av de vanligaste faktorerna som påverkar tillförlitligheten i utsagor från målsägande och vittnen. Detta avsnitt täcker även olika aspekter av konfrontationsförhör. Kursens tredje del handlar om förhörsteknik (vittnen, målsägande och misstänkt) och behandlar både potentiella felkällor samt konstruktiva strategiska/taktiska grepp. Detta avsnitt uppmärksammar även äkta och simulerad amnesi. Kursens avslutande avsnitt behandlar hur att lämpligast skilja utsagor baserade på det självupplevda från fabricerade utsagor; här erbjuds en genomgång av vad forskningsfronten visar om de vanligast använda kriterierna för att bestämma tillförlitlighet i muntlig bevisning. Som deltagare får du kunskap om:
  • Tillämpad minnespsykologi med rättslig relevans
  • Vittnespsykologi
  • Förhörsteknik
  • Tillförlitlighetsbedömningar av muntlig bevisning
Målgrupp: Kursen är relevant för brottmålsadvokater, domare, åklagare och utredare inom olika myndigheter.

Föreläsare

  • Pär-Anders Granhag
    Pär-Anders Granhag är professor i psykologi vid Göteborgs Universitet och har ägnat sig åt rättpsykologisk forskning under snart 30 år (i Sverige, Nederländerna och USA). Några av hans specialområden är vittnespsykologi, förhörsteknik och bedömning av tillförlitlighet i muntliga utsagor. Granhag har under de senaste 20 åren ansvarat för över 200 seminarier för olika yrkesgrupper inom rättsväsendet, både nationellt (för t ex domare, åklagare och polisiära utredare) och internationellt (för t ex FBI, LAPD och MI5). Han har publicerat 8 böcker och över 300 forskningsrapporter. Pär Anders Granhag har vid upprepade tillfällen utfört specialuppdrag för FN, UNHCR och EU.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Rättspsykologi – vittnespsykologi, förhör och tillförlitlighet, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Rättspsykologi – vittnespsykologi, förhör och tillförlitlighet!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Rättspsykologi – vittnespsykologi, förhör och tillförlitlighet från BG Institute, fyll i dina uppgifter: