Visa utbildning.se som: Mobil

Psykisk ohälsa i arbetslivet – fördjupning

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
7 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2019-11-28 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

        

Enligt önskemål från kursdeltagare som gått kursen ”Psykisk ohälsa i arbetslivet- det rättsliga ansvaret” har BG Institute tagit fram denna fördjupningskurs i psykisk ohälsa i arbetslivet. Stefan Flemström ger en fördjupad genomgång av systematiskt arbetsmiljöarbete och de krav som finns gällande arbetsgivarens rättsliga ansvar och ohälsosam arbetsbelastning. Kursen är kvalificerad och tar upp de extra komplicerade och svårhanterliga fallen.

Kursen tar utifrån begreppet psykisk ohälsa avstamp i arbetsmiljölagens krav på att arbetsgivaren ska vidta alla åtgärder som behövs för att förebygga ohälsa och olycksfall.   Praktiskt inriktade övningsfrågor kommer att delas ut och gås igenom under dagen. Deltagarna också välkomna att skicka in frågor för diskussion innan kurstillfället. Insända frågor kommer i så fall ha anonymiserats inför diskussionen. Under dagen kommer bland annat följande ämnen tas upp:
  • Systematiskt arbetsmiljöarbete
  • Hur ska man som arbetsgivare i praktiken uppfylla kraven på ett systematiskt arbetsmiljöarbete genom planering, ledning och kontroller även vad gäller risker för psykisk ohälsa.
  • Konkreta krav
  • Vilka konkreta krav kan definieras beträffande bland annat frågor som arbetsbelastning och förläggning av arbetstid.
  • Det rättsliga ansvaret är ett straffansvar
  • De rättsliga kraven och vad som gör och avgör att en chef kan bli straffrättsligt ansvarig analyseras utifrån det så kallade Krokomfallet där chefernas straffansvar behandlats efter att en socialsekreterare hade tagit sitt liv i samband med ett avskedande.
  MÅLGRUPP Kursen passar HR-chefer, personalchefer, personalansvariga och övriga med kvalificerad erfarenhet av arbetsrätt.

Föreläsare

  • Stefan Flemström
    Advokat Stefan Flemström arbetar mestadels med arbetsrätt. Förutom att driva ärenden som ombud åt klienter så arbetar han mycket med arbetsrättslig rådgivning, och även med arbetsrättsliga skiljemannauppdrag och uppdrag som särskild medlare, främst i arbetstvister. Stefan Flemström undervisar även i arbetsrätt och annan civilrätt, bl a vid Stockholms Universitet. Han skriver även böcker om arbetsrätt och annan civilrätt, bl a är medförfattare till boken ”Diskrimineringslagen” ”Juridik för småföretagare” och ”Rätt Arbetsrätt”. Stefan Flemström skriver även arbetsrättsliga artiklar i olika tidskrifter.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Psykisk ohälsa i arbetslivet – fördjupning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Psykisk ohälsa i arbetslivet – fördjupning!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3367 recensioner.
Alla recensioner för arrangören