Visa utbildning.se som: Mobil

Processen i ekobrott

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
8 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2020-01-31 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

        

Välkommen till kurs med advokat Henrik Olsson Lilja och vice chefsåklagare Joakim Eriksson på Ekobrottsmyndigheten.  Kursen tar fokus på ekobrottsprocessen och belyser viktiga frågor under förundersökningen och i domstol.

Kursen behandlar centrala begrepp som bokföringsplikt, företagaransvar och huvudsakskriteriet. Under dagen diskuteras förundersökningsprocessen och vilka processuella regler som är viktiga att känna till. Kursledarna går även in på analys kring frågor om bokföringsbrottets och skattebrottets likheter och olikheter. Som kursdeltagare får du bland annat mer kunskap om frågorna:
 • -Vem ansvarar för bokföringsskyldigheten i ett bolag? Kan ansvar delegeras?
 •  Vilka principer finns för beräkning av huvudsakskriteriet?
 •  Vilken analys kan göras av förlopp, resultat och ekonomisk ställning?
 •  Hur skiljer sig ekobrott från sedvanliga brottmål?
 •  Vilka omständigheter påverkar påföljdsbestämningen när det gäller bokföringsbrott och skattebrott?
Målgrupp: Advokater och jurister som arbetar med ekobrott.

Föreläsare

 • Henrik Olsson Lilja
  Henrik Olsson Lilja är advokat på Olsson Lilja Advokater. Han har mångårig erfarenhet som försvarsadvokat, många gånger med fokus på ekobrott. Han har undervisat i juridik på Stockholms universitet och vid IHM Business School, och har vid ett flertal tillfällen anlitats som ordförande och författare till advokatsamfundets remissyttranden. Han har även författat rättsutlåtanden för både företag och myndigheter och bistår för närvarande utredningen om villkorlig frigivning (Ju 2016:09) i egenskap av expert. Henrik har föreläst hos BG Institute under många år och får fantastiskt fina betyg från kursdeltagare. I Henriks senaste kurs Processen i ekobrott fick han snittbetyget 6,9 av 7 möjliga poäng baserat på pedagogik, sakkunskap och relevans. Henrik Olsson Lilja är just nu nu aktuell med kurserna: Bedrägeri och trolöshet mot huvudman, Att övertyga i rättssalen, och Straffprocessen i Hovrätten
 • Joakim Eriksson
  Vice chefsåklagare på Ekobrottsmyndigheten

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Processen i ekobrott, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Processen i ekobrott!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3367 recensioner.
Alla recensioner för arrangören