Visa utbildning.se som: Mobil

Penningtvätt och finansiering av terrorism – fokus på revision och bokföring

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
8 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2019-12-03 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

        

Penningtvätt och finansiering av terrorism är ett aktuellt ämne där fokus är stort ifrån såväl lagstiftare och myndigheter som ifrån media. Vi ser nästan dagligen rubriker i tidningarna om banker och andra finansiella institut som brustit i sina grundläggande åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism samt läser om terroraktioner runt om i världen.

Under denna kursdag kommer föreläsaren att gå igenom vilka regelverk som gäller inom penningtvättsområdet och även var du kan hitta relevant information om tillvägagångssätt och trender inom området. Vi går igenom vad penningtvätt, penningtvättsbrott och terroristfinansering är. Du kommer få inblick i vilka typer av verksamheter som omfattas av regelverket och skyldigheter för dig som revisor, redovisningskonsult eller annan rådgivare som omfattas av regelverket. Vi går igenom och drar lärdom av sanktionsbeslut och rättspraxis inom området. Vi går även igenom vad som händer på lagstiftningsområdet. Som deltagare får du bl.a. kunskap om
 • Bakgrund och gällande regelverk inom området
 • Penningtvätt, penningtvättsbrott och terroristfinansiering
 • Fakta och statistik inom området, var du hittar information
 • Aktörer som omfattas av regelverket
 • Skyldigheter som revisor eller vid annan rådgivande verksamhet som omfattas av penningtvättsregelverket
 • Relevanta sanktionsbeslut och rättspraxis
 • Nyligen genomförda och kommande ändringar i penningtvättsregelverket
Målgrupp: Kursen riktar sig främst till auktoriserade eller godkända revisorer, rådgivare och konsulter som erbjuder bokföringstjänster eller revisionstjänster. Kursen kan också vara relevant för andra som i sitt arbete kommer i kontakt med regelverket om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism (t.ex. skatterådgivare, bolagsjurister, vissa anställda i finans- eller spelbranschen, compliance officers, centralt funktionsansvarig mfl.).  

Föreläsare

 • Ann-Sophie Hesser
  Ann-Sophie har tidigare varit verksam som advokat vid Mannheimer Swartling Advokatbyrå med inriktning på bl.a. M&A och private equity och har därefter arbetat operativt som chefsjurist samt suttit i ledningsgruppen för en nischbank. Ann-Sophie har lång erfarenhet av affärsjuridik och avtalsfrågor bistår regelbundet vid upprättande av och förhandling av olika typer av avtal med fokus på aktieägaravtal, aktieöverlåtelser och därtill kopplade frågor, ofta av bolagsrättslig karaktär. Hon arbetar även med rådgivning till bolag inom finansbranschen som kreditförmedlare, betaltjänstföretag, fondbolag och värdepappersbolag där hon också åtar sig uppdrag som extern compliancefunktion och bistår i olika typer av tillståndsärenden och myndighetskontakter.
 • Åsa Holmius
  Åsa har tidigare varit verksam som advokat inom affärsjuridik och har därefter arbetat som bolagsjurist och chefsjurist inom finansiell sektor. Hon har även ett affärs- och näringsrättsligt fokus och biträder klienter med att upprätta, granska, förhandla och förvalta kommersiella avtal. Åsa hjälper också bolag med utredning och bevakning vid bolagstämmor och hanterar även frågor rörande institutionella investerares rättigheter och genomför exempelvis due diligence uppdrag. Vidare hjälper hon bolag att implementera GDPR och fortlöpande se över verksamheten och dess rutiner för att säkerställa att regelverket efterlevs.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Penningtvätt och finansiering av terrorism – fokus på revision och bokföring, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Penningtvätt och finansiering av terrorism – fokus på revision och bokföring!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3367 recensioner.
Alla recensioner för arrangören