Visa utbildning.se som: Mobil

Miljökvalitetsnormer för vatten

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
8 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2021-09-17 - Distans
Distans, Stockholm
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Kommande starter
Distans
8 900 SEK
2021-09-17

Stockholm
8 900 SEK
2021-09-17

Kursbeskrivning

        

Under kursdagen kommer Björn Hellman ge en såväl övergripande som utförlig och fördjupande genomgång av det grundläggande regelverket beträffande miljökvalitetsnormer.

Livesändning - kurstillfället den 28 april kommer enbart att livesändas. Kurstillfället den 17 september kommer även att livesändas. Efter genomförd kurs har du tillgång till en inspelad version i 30 dagar. Du behöver således inte vara på plats för att delta och kan även delta i efterhand. Läs mer här! Särskilt fokus kommer att vara på regleringen av miljökvalitetsnormer för vatten. Även betydelsen av miljökvalitetsnormer vid tillståndsprövning enligt miljöbalken och vid prövning av detaljplaner (dagvatten) enligt PBL behandlas utförligt. Miljökvalitetsnormer, MKN, för vatten innebär att sjöar, vattendrag och kustvatten ska nå god ekologisk och god kemisk ytvattenstatus medan grundvatten ska ha god kemisk grundvattenstatus och god kvantitativ status. Den aktuella statusen får inte försämras. Kursen kommer att ge dig en god kännedom om det relativt nya regelverket. Regelverket är av stor betydelse vid prövningar enligt bl.a. PBL och MB samt är föremål för ständig rättsutveckling. Att hantera regelverket felaktigt får ofta stor betydelse för utfallet av prövningen och leder i värsta fall till att projektet helt stoppas.  Som deltagare får du kunskap om:
  • Det grundläggande regelverket beträffande miljökvalitetsnormer i allmänhet
  • Detaljkunskap om regleringen av miljökvalitetsnormer för vatten
  • Kraven på utredningen då det är fråga om prövning mot reglerna om miljökvalitetsnormer
  • Betydelsen och tillämpningen av miljökvalitetsnormer för detaljplan (dagvatten)
  • Betydelsen och tillämpningen av miljökvalitetsnormer för miljöbalksprövningar
Målgrupp: Alla som hanterar frågor om vattenutsläpp från industrier och detaljplaner.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreläsare

  • Björn Hellman
    Björn Hellman är expert inom miljörätt och fastighetsrätt. Björn är advokat och anställd vid Advokatfirman Åberg & Co sedan 2012. Björn biträder främst stora och små industri- och byggföretag, kommunala, landstingskommunala och statliga företag samt staten och kommuner. Inom miljörätten arbetar Björn Hellman i första hand med tillståndsprövningar av industrianläggningar och infrastruktur samt vattenverksamhet. Han arbetar även med avfallsrättsliga frågor, miljöskadestånd, tillsynsfrågor, miljöbrott samt med miljörättsliga frågor i samband med företags- och fastighetstransaktioner. Inom fastighetsrätten arbetar Björn Hellman främst med hyra, nyttjanderätter, exploatering, detaljplanefrågor och bygglov samt entreprenad.  

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Miljökvalitetsnormer för vatten, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Miljökvalitetsnormer för vatten!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Miljökvalitetsnormer för vatten från BG Institute, fyll i dina uppgifter: