Visa utbildning.se som: Mobil

Målsägandebiträdet i praktiken

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
8 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2021-11-24 - Distans
Distans, Stockholm
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Kommande starter
Distans
8 900 SEK
2021-11-24

Stockholm
8 900 SEK
2021-11-24

Kursbeskrivning

        

Att, som målsägandebiträde, företräda en person som har utsatts för brott är ett viktigt uppdrag som kräver kunskap om såväl straff- som processrättsliga regler men även kunskap om hur man bäst bemöter människor i kris.

Livesändning - kurstillfället den 24 november kommer även att livesändas. Efter genomförd kurs har du tillgång till en inspelad version i 30 dagar. Du behöver således inte vara på plats för att delta och kan även delta i efterhand. Läs mer här! Kursen ger deltagarna kunskap om uppdragets omfattning och hur målsägandebiträdet på bästa sätt kan genomföra sitt uppdrag genom hela ärendets gång. Vilken information behöver klienten vid ett första möte? Vilka krav behöver jag som ombud ställa på andra? Hur kan man vara ett aktivt målsägandebiträde under förundersökning och rättegång och hur kan man hjälpa klienten på bästa sätt? Vilka situationer ställs man som ombud inför och hur ser de här uppdragen ut i verkligheten? Advokatetiska frågeställningar som målsägandebiträdet kan ställas inför samt relevant praxis lyfts och diskuteras. Som deltagare får du kunskap om:
  • Uppdragets omfattning i teori och praktik
  • Hur man kan vara ett aktivt målsägandebiträde och hjälpa klienten på bästa sätt genom hela processen
  • Relevant praxis och advokatetiska frågor
Målgrupp: Kursen vänder sig till advokater och biträdande jurister. Är ni flera från organisationen som är intresserade av denna kurs? Läs här för mer information om våra organisationsanpassade utbildningar.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreläsare

  • Anna Hellron Wikström
    Anna Hellron Wikström är advokat och delägare vid Insulander Lindh Advokatbyrå där hon arbetar med familjerätt och brottmål. Hon åtar sig uppdrag som medlare i familjerättsliga mål, som ombud i tvister kring vårdnad, boende och umgänge, målsägandebiträde och särskild företrädare. Hon har stor erfarenhet av parallella processer (brottmål/familjerätt) och av att företräda barn och unga. Anna håller föreläsningar och kurser inom sina fokusområden och har bl.a. föreläst på juristutbildningen på Stockholms Universitet och under Advokatdagarna såväl som för polis och andra yrkesgrupper om sitt arbete som målsägandebiträde, särskild företrädare för barn, medlare, parallella processer, familjerätt, att företräda personer med psykisk ohälsa, barnkonventionen som lag m.m.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Målsägandebiträdet i praktiken, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Målsägandebiträdet i praktiken!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Målsägandebiträdet i praktiken från BG Institute, fyll i dina uppgifter: