Visa utbildning.se som: Mobil

Kommersiell hyra

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
8 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2020-05-12 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning


         Under senare år har flera centrala frågor angående lokalhyresrätt avgjorts i rättspraxis och intresset för ämnet har vuxit markant. 

Aktuella frågor rör exempelvis förhållandet mellan olika upphörsgrunder vid hyresvärds uppsägning för avflyttning, vilka krav som gäller för att en ersättningslokal ska vara godtagbar och när den ska stå till hyresgästens förfogande. En annan fråga som ofta är aktuell i praktiken är förhållandet mellan hyresgästens vårdnadsplikt, underhållsskyldighet och skyldighet att återlämna lokalen i godtagbart skick. Utöver ovanstående tar den här kursen även upp överlåtelse av lokal och hyresgästens möjlighet att få ändamålet för uthyrningen ändrat. Vissa förverkandefrågor berörs också. Dessutom behandlas reglerna om bestämmande av marknadshyra och den frivilliga skattskyldigheten för moms.

Under dagen får du bland annat kunskap om:
  • Utformning och delgivning av uppsägningar
  • Skadeståndsansvar vid indirekt besittningsskydd och vid återställande av lokal
  • Kraven på godtagbar ersättningslokal
  • Agerande vid begäran om överlåtelse av lokal
  • Hur marknadshyran bestäms
  • De nya momsreglerna vid uthyrning av lokal
  • Senaste utvecklingen i rättspraxis på lokalhyresområdet

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som arbetar med eller kommer i kontakt med kommersiell hyresrätt i egenskap av exempelvis advokat, bolagsjurist, förbundsjurist, fastighetsägare, lokaluthyrare, ansvarig vid fastighetsbolag  eller som i annan roll arbetar inom området. Den som redan har grundläggande kunskaper i hyresrätt kommer att få störst utbyte av kursen.

Föreläsare

  • Robert Ström
    Robert Ström, advokat och delägare på Landahl Advokatbyrå. Robert har varit verksam på advokatbyrå sedan 2001, tidigare var han fastighetsjurist på Stockholms Fastighetsägarförening. Hans expertis ligger inom fastighetsrätt, kommersiell hyresrätt, hyresrätt bostäder och bostadsrätt.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Kommersiell hyra, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Kommersiell hyra!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3367 recensioner.
Alla recensioner för arrangören