Visa utbildning.se som: Mobil

Individuell lönesättning och lönesamtal

BG Institute
Kort om utbildningen
1 990 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2021-06-10 - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

        

Vad innebär individuell lön i praktiken och hur ska den individuella lönesättningen kombineras med lika lön för likvärdigt arbete?

Individuell lön är ett av arbetsgivarens styrmedel och därför gäller det att styra mot rätt mål. Individuell lönesättning ska premiera ökad måluppfyllelse och därför är det också av yttersta vikt att lönekriterier inte förväxlas med arbetsrättsliga grundkrav. För att säkerställa jämställd lönesättning är det viktigt att fokus hela tiden riktas mot hela lönen och inte som tidigare enbart mot lönehöjningen. Som deltagare får du kunskap om: 
 • Lön som styrmedel.
 • Resultat – inte prestation.
 • Resultat – inte personliga egenskaper eller förmåga.
 • Diskrimineringslagstiftningen och lönekriterier.
 • Lönens beståndsdelar (vad, marknad, hur).
 • Grundkrav i anställningen – kriterier att undvika.
 • Lönesamtal är ingen förhandling.
Målgrupp: Chefer med personalansvar, HR-chefer, förhandlingschefer, HR-konsulter. Syfte med utbildningen:
 • Trygghet och tydlighet i lönesättning.
 • Skillnad mellan lönekriterier och arbetsrättsliga grundkrav.
 • Mod att styra med lön.
 • Fokus på hel lön i stället för lönehöjning.
Den här e-kursen är baserad på webbinariet som genomfördes 8 mars och som var väldigt uppskattat. Finns nu tillgänglig i form av en timmes lång e-kurs för dig som missade att ta del av livesändningen.  Denna E-kurs har du tillgång till året ut. I höst har du även chansen att gå vår heldagskurs på samma ämne, Lönesättning, lönesamtal och lönebildning. En kurs för dig som vill fördjupa dig ytterligare. Många organisationer har haft uppskjutna lönerevisioner och väljer nu att genomföra lönesamtal. Vi erbjuder två varianter som hjälper dig med lönearbetet. En kortare e-kurs som du kan se hur många gånger du vill året ut samt en heldagskurs den 16 november.  

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreläsare

 • Georg Frick
  Georg Frick, arbetsgivarkonsult, personalvetare, författare och specialist på praktisk arbetsrätt. Georg har mångårig erfarenhet av praktisk arbetsrätt och lönesättning både inom privat och offentlig sektor.  Han är bl a författare till de mycket uppskattade böckerna Arbetsrätt – handbok för chefer, Att hantera misskötsel – handbok för chefer och Arbetsmiljö – handbok för chefer. Mer information om Georg Frick finns på www.frickhrconsulting.com

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Individuell lönesättning och lönesamtal, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Individuell lönesättning och lönesamtal!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Individuell lönesättning och lönesamtal från BG Institute, fyll i dina uppgifter:

Liknande utbildningar