Immaterialrättsintrång

BG Institute, i Stockholm (+1 orter)
Längd
Heldag
Pris
9 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
18 april, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Längd
Heldag
Pris
9 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
18 april, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Från 9 500 SEK exkl. moms / person

KursbeskrivningVälkommen till en kurs som behandlar flera omtvistade frågor gällande immaterialrättsintrång. Felaktigt nyttjande av immateriella rättigheter, utifrån skyddsomfång och kontraktsrättsliga avgränsningar av skyddsobjekten som tillgängliga sanktioner prövas. Dessutom kommer kursen att titta till skadestånds- och ersättningsproblematiken, liksom spörsmål om gärningsmannaskap och medverkan.


Vid behandlingen av immaterialrättsintrång läggs tonvikten på upphovsrätten och känneteckensrätten, med vissa inblickar också i andra typer av immateriella rättigheter. Prövningen söker anlägga såväl nyttjarperspektiv som rättsinnehavares perspektiv på intrångssituationer.

Självklart kommer vi centralt under kursens gång att behandla aktuell domstolspraxis och praktiska tillämpningar.

Målgrupp

Advokater och biträdande jurister, bolags- och organisationsjurister som handlägger frågor om intrång i eller otillåtet eller felaktigt nyttjande av immateriella rättigheter.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

18 april, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

18 april, 2024

  • Onlineutbildning
  • Distans

Kursledare

Christopher Tehrani är partner på Advokatfirman Schjødt. Christopher är specialiserad på IP-tvister och företräder ofta klienter i större pan-europeiska rättegångar och skiljeförfaranden rörande bl.a. patent, företagshemligheter, varumärken och upphovsrätt. Christopher anlitas också ofta av klienter inom Life Sciences-sektorn för regulatorisk rådgivning. Därutöver arbetar Christopher också med strategier inom IP och uppbyggnad av immaterialrättsligt skydd.

Christopher har för sina kurser fått snittbetyget 5 av 5  från våra kursdeltagare.

Betyget baseras på föreläsarens sakkunnighet och pedagogik.

Efter varje kurs låter vi våra kursdeltagare lämna en utvärdering där både föreläsaren i sig och kursinnehållet betygsätts på en skala från 1 till 5.

Christopher är rekommenderad av flertal ledande rankningsinstitut inom immaterialrättens område och i synnerhet för patenträttsliga processer. Han är utsedd som svensk expert inom internationella AIPPI:s stående kommittee för patent. Christopher är dessutom styrelseledamot i den Svenska Föreningen mot Piratkopiering (SACG).

Sanna Wolk, Special Advisor/Professor, Sanna är professor samt Special Advisor på Advokatfirman Schjødt och är professor i immaterialrätt. Hon arbetar också som skiljeman. Sanna arbetar aktivt i olika immaterialrättsliga föreningar och är bl.a. president av AIPPI Sverige samt ordförande för internationella AIPPI:s Upphovsrättskommitté. Hon arbetar också som IP-expert för både EU-kommissionen som European Union Intellectual Property Office (EUIPO).

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Immaterialrättsintrång, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
5/5
-
12 apr 2019

nollkommentar

BG Institute
Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...

Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Highlights