Visa utbildning.se som: Mobil

Hyresrätten till lokal – avtal och uppsägning

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
8 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2020-04-22 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

        

Hyresrätten till lokal - avtal och uppsägning, ger dig väsentlig kunskap om lokalhyresavtalets viktigaste avtal och hur dessa sägs upp.

Kursen behandlar lokalhyresavtalet och fokus kommer att ligga vid att gå igenom det nyligen framtagna formuläret 12.B3 med de grundläggande hyresrättsliga bestämmelser som man måste beakta vid ingående av hyresavtal för lokal. Vidare kommer man att gå igenom de särskilda klausuler som kan användas i olika situationer (avstående från besittningsskydd, säkerhet, ägarklausuler, ansvarsreglering m.m.). Dessutom kommer man under kursen att gå igenom hur uppsägningar vid hyresavtal för lokal ska ske och vilka risker som finns med dessa ur skadeståndssynpunkt m.m. och då med stöd i den rättspraxis som tillkommit på området under de senare åren.

Som deltagare får du kunskap om:

  • Vilka avtal som bör skrivas och vad kan man avtala?
  • Hur man bör skriva, men även tolka, hyresavtal för lokal, Fastighetsägarna Sveriges formulär (12B.3)
  • Särskilda klausuler av vikt i ett hyresavtal för lokaler (borgen, besittningsskydd/avståendeavtal m.m.)
  • Uppsägning av hyresavtal för lokal, hur skall de ske?
  Målgrupp: Fastighetsägare, fastighetsförvaltare och uthyrare som arbetar med kommersiella lokaler, advokater, jurister som arbetar med detsamma.

Föreläsare

  • Tomas Underskog
    Tomas Underskog, advokat vid Advokatfirman Åberg & Co och specialiserad på bland annat  miljö- och fastighetsrätt. Han är även medförfattare till bl.a. boken Hyreslagarna, som utgör en kommentar till 12 kap. jordabalken och nu finns i en elfte upplaga. Tomas Underskog föreläser hos BG Institute i kurserna Miljöbalkens efterbehandlingsansvar, Miljörättslig nyhetsdag 2018 och Exploatering och köp av mark.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Hyresrätten till lokal – avtal och uppsägning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Hyresrätten till lokal – avtal och uppsägning!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3367 recensioner.
Alla recensioner för arrangören