Visa utbildning.se som: Mobil

Hyresnämndsprocessen

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
8 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2021-04-14 - Distans
Distans, Göteborg, Malmö, Stockholm
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Kommande starter
Distans
8 900 SEK
2021-04-14

Stockholm
8 900 SEK
2021-04-14

Göteborg
8 900 SEK
2021-05-06

Malmö
8 900 SEK
2021-06-01

Kursbeskrivning

        

Välkommen till vår nya kurs om hyresnämndsprocessen med hyresrådet Erik Ferlin. Genom sin bakgrund som advokat och med tio års erfarenhet som hyresråd kommer föreläsaren att ge dig konkreta verktyg och råd för att på bästa sätt processa i hyresnämnden.

Livesändning - kurstillfället den 14 april kommer även att livesändas. Efter genomförd kurs har du tillgång till en inspelad version i 30 dagar. Du behöver således inte vara på plats för att delta och kan även delta i efterhand. Läs mer här! Att processa framgångsrikt i hyresnämnden förutsätter – förutom tillämpning av inte helt lättillgängliga materiella regler – kunskaper om en mängd processuella regler, i lag och i praxis. Syftet med denna kurs är att ge kursdeltagaren fördjupade kunskaper om dessa regler. Kursen syftar även till att ge kursdeltagaren en inblick i relevanta taktiska överväganden från ansökan till medling och beslut i nämnden. Vidare ger kursen en genomgång om bl.a. vad som kan förväntas av aktörer i hyresnämnden, nämndens materiella processledning, nämndens medlingsverksamhet och adekvata/aktuella avgöranden. Som deltagare får du kunskap om:
  • Processuella regler i hyresnämnden
  • Ansökan och hyresnämndens handläggning
  • Medlingsförfarandet i hyresnämnden och sammanträdets disposition
  • Hyresnämndens prövning
  • Avgöranden i processuella frågor 
Syfte med utbildningen: Ge deltagaren förutsättningar att på bästa sätt processa i hyresnämnden Målgrupp: Advokater, förbundsjurister och andra jurister som arbetar med framför allt kommersiell hyresrätt samt andra aktörer inom fastighetsägande eller fastighetsförvaltande bolag   Är ni flera från organisationen som är intresserade av denna kurs? Läs här för mer information om våra organisationsanpassade utbildningar.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreläsare

  • Erik Ferlin
    Erik Ferlin är hyresråd i Hyres- och arrendenämnden i Linköping sedan 2010. Han har tidigare varit verksam som advokat och har arbetat på advokatbyrå mellan åren 2003-2010 och var även kammarrättsassessor år 2003.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Hyresnämndsprocessen, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Hyresnämndsprocessen från BG Institute, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Hyresnämndsprocessen!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar