Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Hyreslagen med tyngdpunkt i bostadshyra och de skärpta uthyrningsreglerna

BG Institute
Kort om utbildningen
4 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2020-10-31 - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

        

Vi presenterar här vår helt nya e-kurs i hyresjuridik med advokat Tomas Underskog. En kurs med fokus på bland annat de nya bestämmelserna rörande svarthandel med hyreskontrakt som trädde i kraft i oktober 2019.

Hyreslagen reglerar förhållandet mellan hyresvärden och hyresgästen och i denna kurs behandlas de viktigaste delarna av lagen och du kommer lära dig hur du hanterar hyresjuridiken i praktiken. Du lär dig t ex vilka bestämmelser som gäller för andrahandsuthyrning, störningar, underhåll mm. Kursen tar upp vad som gäller för både bostäder och lokaler men inriktar sig främst på bostadsfrågor. I kursen hanteras även frågor om förverkande och de nya bestämmelser som nyligen trädde i kraft som bl.a. rör svarthandel med hyreskontrakt och hyressättning vid andrahandsuthyrning. Även vilka beviskrav som hyresnämnden ställer behandlas. Kursen innehåller en inledande och allmän del om hyra med en uppföljande del om förverkandeförutsättningar med mera i bostadssammanhag och valet av processform, för att avslutas med en del som tar upp de väsentliga delarna i den nya lagstiftningen.

Innehåll i e-kursen

  • När en hyresgäst har rätt till hyresnedsättning vid brist i bostaden.
  • Förverkande på grund av svarthandel och andrahandsupplåtelse
  • Val av förverkandeuppsägning eller uppsägning till hyrestidens utgång
  • Processen i domstol och i hyresnämnd samt valet mellan dessa
  • Påföljder vid otillåten andrahandsuthyrning eller skenbyte

KURSBESKRIVNING

Målgrupp: Kursen vänder sig till dig som kommer i kontakt med bostadshyresfrågor både som förvaltare och som rådgivare eller juridiskt ombud i tvister. Den lämpar sig särskilt väl för den som driver förverkandefrågor mot hyresgäster men även andra frågor som rör brister i lägenhetens skick. Omfattar 2,5 utbildningstimmar inklusive kunskapsfrågor som tillgodoräknas till ditt utbildningskrav för dig som har ett sådant. E-kursen är inspelad hösten 2019.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreläsare

  • Tomas Underskog
    Tomas Underskog, advokat vid Advokatfirman Åberg & Co och specialiserad på bland annat  miljö- och fastighetsrätt. Han är även medförfattare till bl.a. boken Hyreslagarna, som utgör en kommentar till 12 kap. jordabalken och nu finns i en elfte upplaga.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Hyreslagen med tyngdpunkt i bostadshyra och de skärpta uthyrningsreglerna, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Hyreslagen med tyngdpunkt i bostadshyra och de skärpta uthyrningsreglerna!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar