Visa utbildning.se som: Mobil

Hyresgäster med betalningssvårigheter

BG Institute
Kort om utbildningen
2 490 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2021-06-10 - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

        

Hyresgästens främsta prestation enligt hyresavtalet är att betala hyra. Frågor kring betalning av hyra är ett ständigt aktuellt ämne som har blivit än viktigare i spåren av Coronakrisen där hyresgäster med betalningssvårigheter förväntas öka, särskilt i vissa utsatta branscher.

Kursen berör de ofta komplexa situationerna när en hyresgäst inte kan betala hyran för lokalen eller när hyresgästen försätts i konkurs eller är under företagsrekonstruktion. Hyresvärden ställs då inför viktiga beslutssituationer där flera avgörande vägval uppkommer. Hur ser hyresvärdens beslutsalternativ ser ut i de olika situationerna, hur snabbt kan hyresvärden få tillbaka lokalen, hur minskas riskerna för framtida bakslag vid överenskommelser om avbetalningsplaner? Denna kurs ger praktiska råd om hur hyresvärden ska agera för att lösa situationen på ett så gynnsamt sätt som möjligt. Kursen tar också upp vilka olika vanliga typer av säkerheter hyresvärden kan ha för att skydda sig, hur säkerheterna kan behöva vårdas och vad de har för för- och nackdelar. Som deltagare får du kunskap om:
  • Förverkandeuppsägningar och betalningsanmaningar - hur fungerar dessa verktyg och hur kan de förbättra hyresvärdens ställning.
  • Konkurs - vad som händer i en konkurssituation och hur kan/bör hyresvärden agera för att minska sin skada.
  • Företagsrekonstruktion – vad händer vid företagsrekonstruktion och vad har hyresvärden för möjligheter att agera under rekonstruktionen.
  • Vad olika typer av säkerheter har för för- och nackdelar, hur säkerheterna hålls vid liv under hyresförhållandet och hur säkerheterna kan tas i anspråk.
  • Hur lång tid tar det för hyresvärden att få tillbaka lokalen om hyresgästen inte betalar hyran och hur behöver hyresvärden agera.
Målgrupp: Kursen riktar sig till personer som är verksamma inom fastighetsbranschen och behöver fördjupade kunskaper i frågor som rör kommersiella lokaler, exempelvis, uthyrare, fastighetsförvaltare, affärsansvariga, fastighetsinvesterare, ekonomichefer, jurister och advokater. E-kursen är 90 minuter långt och genomfördes som webbinarium den 30 november.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreläsare

  • Niclas Lifsten
    Niclas Lifsten är advokat och partner på BRICK Advokater. Han bistår bland annat större fastighetsägare, fastighetsutvecklare och andra aktörer på hyres- och fastighetsmarknaden med rådgivning, förhandling, avtalsskrivning, processer i hyresnämnd och i domstol m.m. Utöver detta biträder han också köpare och säljare vid fastighetstransaktioner, vid därmed sammanhängande utvecklingar samt förädlingar av fastigheter. Niclas har rekommenderats i den ansedda juridiska publikationen Legal 500, med kommentaren ”Recommended by clients particularly for lease related matters”.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Hyresgäster med betalningssvårigheter, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Hyresgäster med betalningssvårigheter!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Hyresgäster med betalningssvårigheter från BG Institute, fyll i dina uppgifter:

Liknande utbildningar