Visa utbildning.se som: Mobil

Ekonomisk styrning och finansiering av VA-verksamheter — Hur får vi råd?

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
9 480 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2020-03-25 - Stockholm
Göteborg, Stockholm
Öppen utbildning
Kommande starter
Stockholm
2020-03-25  
9 480 SEK
Göteborg
2020-04-28  
9 480 SEK

Kursbeskrivning

        

En praktiskt inriktad kurs för dig som arbetar med att skapa ekonomiska möjligheter för VA-verksamheter inför kommande kostsamma utmaningar.

Denna kurs ger dig insikt i vilka möjligheter vattentjänstlagen ger för att underlätta kommunikationen mellan politiker och tjänstemän i diskussionerna och det praktiska arbetet kring finansieringen av framtida kostnader för VA-verksamheter. Som deltagare får du kunskap om:
  • Juridik som påverkar den ekonomiska styrningen av VA-verksamheter
  • Metod för att kartlägga VA-verksamhetens kostnader ur ett flerårsperspektiv i syfte att skapa möjligheter och utveckla kommunikationen mellan tjänstemän och politiker kring finansieringen av kostnaderna.
  • Uppbyggnad och tillämpning av juridiskt prövad taxekonstruktion som en rättvis och skälig finansiering via anläggningsavgifter och brukningsavgifter.
MålgruppVA-chefer, politiker och tjänstemän som arbetar med att skapa ekonomiska möjligheter för VA-verksamheter. E-learning: I den tillhörande inspelningen går vi igenom hur lagen ( 2006:412) om allmänna vattentjänster påverkar den ekonomiska styrningen och finansieringen av  VA-verksamheter. Denna kurs bygger på vår nya utbildningsform, blended learning. Som deltagare kommer du, innan själva fysiska kursdagen, få en extra timmes digital e-learning med avslutande kunskapsfrågor. Den digitala timmen har du även möjlighet att genomföra var du vill, när du vill och hur du vill. Syftet är att på ett mer pedagogiskt sätt förbereda dig inför det fysiska kurstillfället så att du kan få ut mer av kursen som sådan. Se trailer för kursen nedan:

Föreläsare

  • Kristina Simonsson Ronquist
    Kristina Simonsson Ronquist är ekonom och konsult specialiserad på VA-juridik och VA-ekonomi. Vid BG Institute håller hon kursen Vattentjänstlagens möjligheter för ekonomisk styrning och finansiering av VA-verksamheter.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Ekonomisk styrning och finansiering av VA-verksamheter — Hur får vi råd?, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Ekonomisk styrning och finansiering av VA-verksamheter — Hur får vi råd?!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3367 recensioner.
Alla recensioner för arrangören