Visa utbildning.se som: Mobil

Efterarvsrätt i praktiken

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
8 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2020-04-15 - Stockholm
Göteborg, Malmö, Stockholm
Öppen utbildning
Kommande starter
Stockholm
2020-04-15  
8 900 SEK
Göteborg
2020-04-21  
8 900 SEK
Malmö
2020-05-05  
8 900 SEK

Kursbeskrivning

        

Välkommen till vår nya kurs om efterarvsrätt i praktiken med advokat Marie Wessel. Kursen ger dig konkreta tips och behandlar såväl nya rättsfall som aktuella problem.

Kursen kommer gå igen många praktiska och svåra frågor avseende efterarvsrätten, dels vem som har efterarvsrätt, dels hur andelstalet ska beräknas, dels upprättande av andelsantalsavtal och dels verkställighet av efterarvsrätten. Under dagen behandlas även bakgrunden till regelsystemet, fördelningen av den efterlevande makens bo, vederlagsregeln, förkovransregeln, arvsförskott av efterlevande make, arvsberättigade vid den efterlevande makens död och vad som händer när den efterlevande make gifter om sig eller blir sambo, efterarv vid samboförhållanden, speciellt om sambo har ärvt med fri förfoganderätt, m.m. Som deltagare får du kunskap om:
  • Förutsättningar för efterarv
  • Legal efterarvsrätt
  • Testamentarisk efterarvsrätt
  • Efterarv vid samboförhållanden
  • Andelsberäkning
  • Andelsavtal

Föreläsare

  • Marie Wessel
    Marie Wessel är advokat vid Lindskog Malmström Advokatbyrå. Marie är en av Sveriges främsta advokater inom familjerätt och försäkringsrätt. Hon har tidigare föreläst vid ett antal tillfällen tillsammans med kollegan Fredric Renström, och håller nu i flera kurser under 2019 och 2020, både själv och med Fredric. Hon är en mycket uppskattad och anlitad föreläsare, och har tidigare arbetat i försäkringsbranschen.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Efterarvsrätt i praktiken, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Efterarvsrätt i praktiken!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3367 recensioner.
Alla recensioner för arrangören