Visa utbildning.se som: Mobil

Bostadsrättsdagen 2021

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
8 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2021-09-30 - Distans
Distans, Stockholm
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Kommande starter
Distans
8 900 SEK
2021-09-30

Stockholm
8 900 SEK
2021-09-30

Kursbeskrivning

        

Denna nyhetsdag tar upp de mest uppmärksammade bostadsrättsliga frågor som kommit upp under det gångna året.

Livesändning - kurstillfället den 30 september kommer även att livesändas. Efter genomförd kurs har du tillgång till en inspelad version i 30 dagar. Du behöver således inte vara på plats för att delta och kan även delta i efterhand. Läs mer här! Kursen behandlar aktuella bostadsrättsliga frågor och ämnen såsom bildande av förening och redovisningsregler. Precis som alla nyhetsdagar kommer fokus även på denna nyhetsdag att ligga på de viktigaste händelserna under året, intressanta rättsfall, nya lagar och regler samt en blick framåt mot vad som komma skall. Observera att alla nyhetsdagar på BG Institute utgår från aktuella rättsfall, lagändringar och trender. Agendan för nyhetsdagarna kommer därför inte att fastställas slutgiltigt förrän efter sommaren. Under Bostadsrättsdagen 2020 behandlades följande:
 • Förhandsavtal – bland annat skrivelse till justitieutskottet och ett rättsfall där förhandsavtalet förklarades vara ogiltigt
 • Förutsättningar för omvandling av kontor till bostäder
 • Kapade bostadsrättsföreningar och förenklade regler om krav på särskild granskare
 • Föreningsstämma på distans
 • Vem kan ansöka om konkurs i en bostadsrättsförening?
 • Dold samäganderätt till en bostadsrätt
 • HD om befintligt skick och väsentligt fel
 • Mäklares upplysningsskyldighet i fråga om befintligt skick
 • Tillstånd till ombyggnad, inglasning och renoveringar
 • Andrahandsuthyrning av bostadsrättslägenhet till barn
Målgrupper: Advokater och andra jurister med bred fastighetsrättslig praktik, fastighetsmäklare, de som arbetar med mark- och exploatering på kommuner samt kredithandläggare.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreläsare

 • Ulf Jensen
  Ulf Jensen, gästprofessor på Chalmers och Högskolan Väst, professor emeritus från Lunds universitet, författare till bland annat Panträtt i fast egendom och 36 lektioner i sakrätt. Ulf leder ett stort antal kurser vid BG Institute, från allmänna nyhetsdagar till specialkurser rörande fastighetsköp, samägande, marksamverkan, servitut och byggprocesser. Ulf har hållit kurser i BG Institutes regi under många år och har utbildat tusentals jurister och ”icke-jurister” inom fastighetsbranschen. Han är en mycket uppskattad föreläsare som får höga poäng i våra utvärderingar.   [video width="1280" height="720" mp4="http://www.bginstitute.se/wp-content/uploads/2013/12/ulf-jensen-profil.mp4"][/video]
 • Göran Olsson
  Göran Olsson, tidigare vd för Bostadsrätterna/SBC. Välkänd expert med lång erfarenhet av bostadsrätt, som konsult och som ordförande på föreningsstämmor. Författare till boken Välja bostadsrätt: köpa, bo, sälja och annan litteratur om bostadsrätt. Han har också praktisk erfarenhet som mäklare och föreläser bland annat på mäklarutbildningen på fastighetmäklarutbildningen vid högskolan.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Bostadsrättsdagen 2021, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Bostadsrättsdagen 2021 från BG Institute, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Bostadsrättsdagen 2021!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar