Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Avtalstolkning – fördjupning med fokus på leveransavtal, aktieöverlåtelseavtal och aktieägaravtal

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
9 980 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2020-10-19 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

        

Efter många önskemål har vi nu tagit fram ytterligare en kurs i avtalstolkning med Christina Ramberg. I denna kurs får du möjlighet att djupdyka närmare i olika vanligt förekommande klausuler i några få särskilt komplicerade avtal.

Livesändning - kurstillfället den 19 oktober kommer även att livesändas. Du behöver således inte vara på plats för att delta. Läs mer här! Kursen tar sikte på kommersiella avtal B2B som ofta medför tolkningsproblem, nämligen leveransavtal, aktieöverlåtelseavtal och aktieägaravtal. Kursen utgår från korta övningscase där problem med olika klausuler beskrivs kortfattat. Detta diskuteras i aktiv samverkan mellan kursledaren och deltagarna. Som deltagare får du kunskap om:
 • Vad betyder direkt och indirekt förlust?
 • Vad gäller om indexklausuler som slår fel?
 • Vad betyder SEK-by-SEK (krona för krona) i aktieöverlåtelseavtal?
 • Vad betyder grov vårdslöshet och uppsåt i aktieöverlåtelseavtal?
 • Hur ska ansvarsbegränsningar i aktieöverlåtelseavtal tolkas, gäller de om de innebär att säljaren undantar ansvar för uppgifter i due diligence-materialet?
 • Hur ska klausuler om avtalstid i aktieägaravtal tolkas?
 • Hur ska klausuler om lojalitet i aktieägaravtal tolkas? Påverkar sådana klausuler tolkningen av alla klausuler i aktieägaravtalet?
 • Påverkar avsaknaden av lojalitetsklausul tolkningen av aktieägaravtal?
 • Vad betyder ”väsentligt avtalsbrott” i aktieägaravtal?
 • Vad innebär att ett avtal är villkorat, dvs.  Tolkning av förbehållsklausuler?
 • Hur ska kontrakt med motstridigt innehåll tolkas?
 • Vad gäller om tillräknande av kunskap och agerande från personer som saknar formell behörighet?
Den 19 maj kommer Christina att ha med sig Hanna Larsson, verksam vid Advokatfirman Sture Larsson, som sidekick på kursen. Målgrupp: Advokater, domare, bolagsjurister och redovisningskonsulter som kommer i kontakt med avtalsrätt. Denna kurs bygger på vår nya utbildningsform, blended learning. Som deltagare kommer du, innan själva fysiska kursdagen, få en extra timmes digital e-learning med avslutande kunskapsfrågor. Den digitala timmen har du även möjlighet att genomföra var du vill, när du vill och hur du vill. Syftet är att på ett mer pedagogiskt sätt förbereda dig inför det fysiska kurstillfället så att du kan få ut mer av kursen som sådan.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreläsare

 • Christina Ramberg
  Christina Ramberg är professor i civilrätt vid Stockholms universitet. Hon är en av BG Institutes mest efterfrågade föreläsare och har hållit kurser inom framförallt avtalsrätten under många år. Hon får alltid höga betyg från kursdeltagare. I hennes senaste kurs om "Standardklausuler" (2017-05-17) fick hon som föreläsare snittbetyget 6,78 av 7 möjliga poäng av kursdeltagarna. Kommentarer från kursutvärderingen: " Christina Ramberg är den bästa föreläsaren jag någonsin har lyssnat på", "Tack Christina för en fantastisk dag!". Christina medverkar även i Blendow Lexnovas nyhetsuppdateringar och skriver ofta krönikor i Dagens Juridik. 2010 blev Christina utsedd till Årets Jurist av juridikstudenter och unga jurister. Christina är författare till ett stort antal juridiska böcker, bland annat Allmän avtalsrätt tillsammans med Jan Ramberg. Christinas hemsida: www.christinaramberg.se  

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Avtalstolkning – fördjupning med fokus på leveransavtal, aktieöverlåtelseavtal och aktieägaravtal, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Avtalstolkning – fördjupning med fokus på leveransavtal, aktieöverlåtelseavtal och aktieägaravtal!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar