Visa utbildning.se som: Mobil

Vi gör just nu en uppföljande undersökning gällande hur COVID-19 har påverkat och fortsätter att påverka hur och om du väljer att gå en utbildning. Vi är så tacksamma om du vill svara på våra frågor. Gå till undersökningen.

Avtalsdagen 2019

BG Institute
Kort om utbildningen
Halvdag
9 500 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2020-10-31 - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

        

Välkommen till Avtalsdagen 2019 – en återkommande nyhetsdag, denna gång även som e-kurs, för dig som arbetar med avtal och avtalsrelaterade frågor. Moderator är professor Christina Ramberg och gästföreläsarna är fd. justitieråd Lars Edlund, professor Jessika van der Sluijs och advokat James Hope.

Om kursen Kursen ger deltagarna en koncentrerad uppdatering av nyheter och uppdateringar som hjälper dig i ditt dagliga arbete. Utöver uppdateringen ges även fördjupade kunskaper inom de mest aktuella områdena vid tiden för själva kurstillfället. Det kommer att vara en levande diskussion där Christina Ramberg agerar som moderator. Nyhetsdagen behandlar uteslutande avtalsrättsliga frågor och särskilt kommer denna genomgång att ske ur praktikerns synvinkel med genomgång av konsekvenser. Under kursen ges utrymme för diskussion och som deltagare har du möjlighet att utbyta erfarenheter med föreläsare och kollegor. Under dagen behandlas bland annat:
  • ny rättspraxis från Högsta domstolen som är relevant för kommersiella avtalsförhållanden
  • försäkringsavtalsrättsliga fall från Högsta domstolen från det senaste året

Innehåll i e-kursen

 • Ny praxis från HD som är relevant för kommersiella avtal
 • Försäkringsavtalsrättsliga fall från HD från det gångna året
   

KURSBESKRIVNING

Föreläsarna kommer ta ett särskilt fokus på bland annat följande: James Hope: ”klassiska” begrepp inom avtalsrätten, inklusive ”indirect loss”, ”consequential loss”, ”best endeavours” och  ”no oral modification clause”. Jessika van der Sluijs: ett antal mycket viktiga kommersiella försäkringsrättsliga avgöranden från Högsta domstolen och från Svea Hovrätt, bl.a. NJA 2018 s. 301, som gäller försäkringsplikten enligt NSAB , NJA 2018 s. 834 som gäller vitesundantaget i ansvarsförsäkringen, samt mål nr T 496-18 från Svea Hovrätt som gäller försäkringstagarens upplysningsplikt. Lars Edlund: vad betyder egentligen entire agreement, skriftlighetskrav för ändringar, rubrikerna-ska-inte-påverka- avtalstolkningen, no-waiverklausuler mm i svenska avtal? Christina Ramberg: skadeståndsansvar för advokater och andra konsulter. Nytt HD-fall på gång som kommer behandlas under dagen. MÅLGRUPP Advokater och jurister, biträdande jurister, bolagsjurister och andra som arbetar med avtal och avtalsrelaterade frågor. E-kursen är inspelad hösten 2019.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreläsare

 • Christina Ramberg
  Christina Ramberg är professor i civilrätt vid Stockholms universitet. Hon är en av BG Institutes mest efterfrågade föreläsare och har hållit kurser inom framförallt avtalsrätten under många år. Hon får alltid höga betyg från kursdeltagare. I hennes senaste kurs om "Standardklausuler" (2017-05-17) fick hon som föreläsare snittbetyget 6,78 av 7 möjliga poäng av kursdeltagarna. Kommentarer från kursutvärderingen: " Christina Ramberg är den bästa föreläsaren jag någonsin har lyssnat på", "Tack Christina för en fantastisk dag!". Christina medverkar även i Blendow Lexnovas nyhetsuppdateringar och skriver ofta krönikor i Dagens Juridik. 2010 blev Christina utsedd till Årets Jurist av juridikstudenter och unga jurister. Christina är författare till ett stort antal juridiska böcker, bland annat Allmän avtalsrätt tillsammans med Jan Ramberg. Christinas hemsida: www.christinaramberg.se [video width="1280" height="720" mp4="http://www.bginstitute.se/wp-content/uploads/2013/12/Christina-Ramberg-profil-textad.mp4"][/video]
 • Jessika van der Sluijs
  Jessika van der Sluijs, professor i civilrätt vid Stockholm Centre for Commercial Law. Jessika forskar inom områdena: Allmän förmögenhetsrätt; försäkringsrätt; fordringsrätt; allmän rättslära. Hon har publicerat flertalet böcker och artiklar, bland annat ”Professionsansvarsförsäkring – avtal i gränslandet mellan näringsrätt, civilrätt och soft law”, Stockholm, Jure (2013), samt avhandlingen ”Direktkrav vid ansvarsförsäkring”, Stockholm, Jure (2006).
 • James Hope
  James Hope är delägare och chef för Vinges tvistlösningsgrupp i Stockholm. Han är både svensk advokat och engelsk Solicitor‑Advocate och över 20 års erfarenhet av tvistlösning, varav 10 år från London. Han verkar som både ombud och som skiljeman i internationella skiljeförfaranden, såväl i Sverige som internationellt.
 • Lars Edlund
  Lars Edlund är fd. justitieråd i Högstadomstolen. Han har bland annat varit med som expert i utredningen om alternativ tvistelösning tingsrätten och lösöreköpskommittén. I år medverkar Lars som en av tre gästföreläsare under Avtalsdagen 2019.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Avtalsdagen 2019, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Avtalsdagen 2019!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar