Visa utbildning.se som: Mobil

Att hantera misskötsel i anställningen – gör rätt från början

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
8 980 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2020-03-19 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

        

 I situationer avseende misskötsel i anställningen är det viktigt att vara medveten om arbetsgivarens arbetsmiljöansvar vad gäller kränkande särbehandling. Om en fråga avseende misskötsel i anställningen hanteras rättsosäkert kan denna felaktiga hantering snarare betraktas som kränkande särbehandling.

Kursen är särskilt riktad mot chefer och arbetsledare med personalansvar och orienterar deltagarna i det svåra arbetet med att hantera frågor där medarbetare missköter sig i anställningen. Vikten av rättssäkerhet, tydlig dokumentation och chefens agerande genomsyrar kursen. Kursen fokuserar på de praktiska frågeställningar som uppkommer i chefens vardag. Många praktiska exempel kommer att ges. Deltagarna ges också goda möjligheter att under kursen ställa frågor. Möjlighet finns även att innan kurstillfälle skicka in frågor som sedan hanteras vid kurstillfället. De flesta organisationer tvingas förr eller senare att hantera medarbetare som missköter sig. Den här kursen ger dig tips, råd och kunskap om vad du kan, och bör göra i förebyggande syfte. Kursen går också igenom har du bör agera när misskötseln väl är ett faktum. Du får svar på mest angelägna frågorna: Vad är arbetsrättslig misskötsel v/s moralisk misskötsel? När finns det grund för uppsägning eller avsked? Vad innebär arbetsgivarens omplaceringsskyldighet? Hur ska arbetsgivaren hantera medarbetare som är sjuka? Vilka rättigheter och skyldigheter har arbetstagare och arbetsgivare? Under denna praktisk inriktade kurs får du kunskap om bland annat:
 • Arbetsgivarens undersökningsmöjlighet i rekryteringsprocessen
 • Giltiga anställningsavtal/avtalslagens regler om ogiltiga avtal
 • Grundkrav i anställningen/arbetsskyldighet
 • Fackligt tolkningsföreträde om arbetsskyldighet
 • Arbetsrättsligt fel v/s moraliskt fel
 • Korrigerande samtal
 • Skriftlig erinran/varning
 • Förflyttning/omplacering
 • Uppsägning/avsked
 • Lojalitet, yttrandefrihet och sociala medier
 • Kränkande särbehandling v/s misskötsel
Målgrupp: Chefer och arbetsledare med personalansvar. I kursen ingår boken; Att hantera misskötsel – handbok för chefer. Denna kurs bygger på vår nya utbildningsform, blended learning. Som deltagare kommer du, innan själva fysiska kursdagen, få en extra timmes digital e-learning med avslutande kunskapsfrågor. Den digitala timmen har du även möjlighet att genomföra var du vill, när du vill och hur du vill. Syftet är att på ett mer pedagogiskt sätt förbereda dig inför det fysiska kurstillfället så att du kan få ut mer av kursen som sådan. Se trailer för kursen nedan:

Föreläsare

 • Georg Frick
  Georg Frick, arbetsgivarkonsult, personalvetare, författare och specialist på praktisk arbetsrätt. Georg har mångårig erfarenhet av praktisk arbetsrätt och lönesättning både inom privat och offentlig sektor.  Han är bl a författare till de mycket uppskattade böckerna Arbetsrätt – handbok för chefer, Att hantera misskötsel – handbok för chefer och Arbetsmiljö – handbok för chefer. Mer information om Georg Frick finns på www.frickhrconsulting.com

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Att hantera misskötsel i anställningen – gör rätt från början, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Att hantera misskötsel i anställningen – gör rätt från början!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3367 recensioner.
Alla recensioner för arrangören