Visa utbildning.se som: Mobil

Har covid-19 påverkat dina planer på att läsa en utbildning? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig!

Asylprocessen för offentliga biträden

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
6 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2021-02-19 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

        

Nyligen skärpte Migrationsverket de krav som ställs för att tillförordnas som offentligt biträde. På denna nya kurs med advokat Amanda Chafira Onval, som på senaste kursen fick utvärderingsbetyget 6,93 av 7, tar vi ett helhetsgrepp kring asylprocessen – från ansökan till Migrationsverket till överklagande till Migrationsöverdomstolen.

Livesändning - kurstillfället den 19 februari kommer även att livesändas. Du behöver således inte vara på plats för att delta. Läs mer här! Rätten till asyl utvecklades ur den fundamentala principen om non-refoulement. Principen innebär ett förbud mot att återsända en person till ett land eller område där dennes grundläggande mänskliga rättigheter riskerar att kränkas. Asylprocessen och utlänningslagen i Sverige har sin grund i Genevekonventionen (1951 års konvention om flyktingars rättsliga ställning). Inom asylprocessen är det mycket viktigt att förstå Migrationsverkets och domstolarnas handläggning, vilka praktiska verktyg som ett biträde bör använda samt hur skrivelser kan utformas för bästa resultat, från landinformation till viktiga metoder som myndigheterna använder. Under dagen kommer du som kursdeltagare få svar kring hela asylprocessens utformning och dess juridiska innehåll. Efter kurstillfället ska du känna dig säker på att du är ett biträde utrustad med rätt verktyg för att hjälpa din klient. Som deltagare får du kunskap om:
  • Vad rätten till asyl innebär.
  • Det juridiska regelverket nationellt och internationellt och hur det praktiskt ska tillämpas.
  • Hur migrationsprocessen går till - från ansökan till dom i Migrationsöverdomstolen.
Målgrupp: Advokater och biträdande jurister som primärt arbetar med- eller i stor omfattning arbetar med migrationsrätt. Kursen riktar sig även till verksamma handläggare och andra yrkesgrupper där migrationsrätten är aktuellt. Är ni flera från organisationen som är intresserade av denna kurs? Läs här för mer information om våra organisationsanpassade utbildningar.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreläsare

  • Amanda Chafira Onval
    Amanda Chafira Onval är advokat och grundare av advokatbyrån ONVAL. Hon arbetar huvudsakligen som försvarare i brottmål och målsägandebiträde i brottmål. Amanda är specialiserad inom migrationsrätt och familjerättsliga tvister, och har författat ett antal artiklar inom området, bland annat inom migrationsrätt. Amanda har arbetat som jurist/advokat sedan år 2005 och är ledamot av Sveriges advokatsamfund sedan 2015. Amanda Chafira Onval är aktuell som föreläsare i kursen hos BG Institute: Tillstånds- och asylprocessen inom migrationsrätten.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Asylprocessen för offentliga biträden, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Asylprocessen för offentliga biträden från BG Institute, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Asylprocessen för offentliga biträden!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar