Visa utbildning.se som: Mobil

Anställningsavtalet – upprättande och tolkning

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
6 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2021-02-16 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

        

Anställningsavtalet utgör i vissa delar den främsta regleringen för anställningen. Trots det är det vanligt att de anställningsavtal som används inom organisationer inte lever upp till de krav som ställs utan skapar såväl osäkerhet som en falsk trygghet för arbetsgivaren då många bestämmelser ofta inte är formulerade på rätt sätt.

Livesändning - kurstillfället den 16 februari kommer även att livesändas. Du behöver således inte vara på plats för att delta. Läs mer här! Kursen är därför speciellt inriktad mot personer som arbetar med HR eftersom det ofta är denna yrkeskategori som ansvarar för anställningsavtalets innehåll och ingående. Kursens mål är att ge deltagarna grundläggande kunskap i anställningsavtalets viktigaste delar. Vi går igenom de viktigaste bestämmelserna i anställningsavtalet och diskuterar de mest vanligt förekommande frågorna rörande ändring av anställningsvillkor, omorganisationer och hantering av anställdas personuppgifter. Syftet med kursen är att kunna besvara frågor som: i vilka situationer är det tillåtet med konkurrens – och värvningsförbud? Vilka bestämmelser bör en bonusplan innehålla? Vilket skydd ger en skrivning i anställningsavtalet avseende sekretess och företagshemligheter? Hur kan en arbetsgivare säkerställa att immateriella rättigheter övergår till företaget? Som deltagare får du kunskap om bland annat:
  • Vilka bestämmelser som bör finnas med i ett anställningsavtal och hur de ska utformas
  • I vilka situationer det är giltigt med konkurrens- och värvningsförbud
  • Vilka möjligheter arbetsgivaren har att ändra anställningsvillkor
  • Hur arbetsgivaren säkerställer att immateriella rättigheter övergår till företaget
  • Praktiska aspekter vid avtalsbrott
  • Hur anställdas personuppgifter ska hanteras
  • Vilka bestämmelser som bör finnas med i en bonusplan
Målgrupp: Alla som jobbar med HR Är ni flera från organisationen som är intresserade av denna kurs? Läs här för mer information om våra organisationsanpassade utbildningar.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreläsare

  • Jenny Lundberg
    Jenny är chef arbetsättsgruppen på Hannes Snellmans Stockholmskontor. Med sin långa erfarenhet som advokat, är hon expert på rådgivning inom arbetsrättens mest komplicerade områden till både inhemska och internationella kunder. Hon har har en speciell expertis inom hantering av stora omstruktureringar, fackförening förhandlingar och uppsägningar. Hon genomför regelbundet utbildning inom dessa områden.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Anställningsavtalet – upprättande och tolkning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Anställningsavtalet – upprättande och tolkning från BG Institute, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Anställningsavtalet – upprättande och tolkning!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar