Inga recensioner än

Allmän straffrätt för försvarare - en fördjupningskurs

BG Institute, i Stockholm
Längd
Heldag
Pris
9 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
11 juni, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Längd
Heldag
Pris
9 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
11 juni, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Från 9 500 SEK exkl. moms / person

KursbeskrivningVälkommen till denna kurs som ger en djupgående genomgång av straffrättens allmänna del – med särskilt fokus på brottsbegreppet samt på täckningsprincipen, uppsåt, försök till brott, nödvärn och social adekvans.


Kursen innehåller en grundlig beskrivning av strukturen i den centrala delen av den allmänna straffrätten och en fördjupning i de frågor som oftast kommer upp under en rättegång. Utöver de områden som har nämnts behandlas förberedelse till brott, tillbakaträdande och viktiga medverkansfrågor, bl.a. medgärningsmannaskap. Beslutsmodeller och tankescheman av olika slag diskuteras.

Kursen syftar till att förbättra förmågan att praktiskt hantera regelsystemet, vilket har betydelse bland annat vid försvar av tilltalade.

Som deltagare får du
  • En gedigen och fördjupad kunskap om straffrättens allmänna del
  • Verktyg för att processa på ett riktigt och trovärdigt sätt
  • Redskap för god argumentation rörande straffrättens centrala delar
  • Ökad förmåga att se eventuella svagheter i domstolarnas domskäl
  • En bra grund för formulering av överklagande till hovrätt och till Högsta domstolen
Målgrupp

Främst advokater som arbetar som försvarare, men även domare och åklagare

Är ni flera från organisationen som är intresserade av denna kurs? Läs här för mer information om våra organisationsanpassade utbildningar.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

11 juni, 2023

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

Kursledare

Catharina Månsson är rådman i Kristianstads tingsrätt. Dessförinnan var hon hovrättsråd i Hovrätten över Skåne och Blekinge. Hon är ämnesansvarig i straffrätt i Domstolsakademin inom Sveriges domstolar. Som ämnesansvarig har hon ansvar för utformningen av akademins straffrättsliga kurser för ordinarie domare. Sedan 2013 är hon huvudförfattare till boken Studier rörande påföljdspraxis. Hon är också medförfattare till boken Studier rörande allmän straffrättspraxis. Hon har mångårig erfarenhet som föreläsare i straffrätt.

”Catharina Månsson är med all sin kunskap härlig att lyssna till och fantastiskt genomarbetat kursmaterial där Månsson till och med har koll på alla sidnummer även i den digitala ”kurspärmen”! Toppenföreläsare som ger oss en toppenkurs!” – Sofia Möller, Advokat Sofia Möller AB.

 

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Allmän straffrätt för försvarare - en fördjupningskurs, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!
BG Institute
Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...

Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Highlights