Visa utbildning.se som: Mobil

Aktuell sakrätt – med särskild inriktning på de senaste årens rättspraxis och lagstiftning

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
9 500 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2020-10-06 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

        

Välkommen till denna aktualitetsdag i sakrätt, där den senaste tidens rättspraxis och lagstiftning kommer att stå i fokus och vägleda dig som kursdeltagare genom sakrättens problematik.

På kursen behandlas aktuella problem inom sakrätten – alltså separationsrätt, säkerhetsrätt, kvittning och förmånsrätt vid insolvens men även godtrosförvärv. Fokus kommer att ligga på de senaste årens lagstiftning och prejudikatbildning, som analyseras. Också betydelsefulla men olösta problem tas upp.

Föreläsare

  • Torgny Håstad
    Torgny Håstad är professor i civilrätt och verksam vid Uppsala universitet. Torgny är före detta justitieråd och han är även verksam som skiljeman och medlare. Torgny är den enda jurist som blivit framröstad till Årets Jurist vid två tillfällen av unga jurister och juridikstudenter. Han rankas som en av de främsta juristerna i landet och har en gedigen erfarenhet och kunskap inom civilrätt.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Aktuell sakrätt – med särskild inriktning på de senaste årens rättspraxis och lagstiftning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Aktuell sakrätt – med särskild inriktning på de senaste årens rättspraxis och lagstiftning!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3367 recensioner.
Alla recensioner för arrangören