Visa utbildning.se som: Mobil

Aktuell avfallslagstiftning – tillstånd och tillsyn

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
8 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2022-05-02 - Distans
Distans, Stockholm
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Kommande starter
Distans
8 900 SEK
2022-05-02

Stockholm
8 900 SEK
2022-05-02

Kursbeskrivning

        

Välkommen till en kurs inom avfallslagstiftning som behandlar de bestämmelser som man har att rätta sig efter.

Livesändning - kurstillfället den 2 maj kommer även att livesändas. Efter genomförd kurs har du tillgång till en inspelad version i 30 dagar. Du behöver således inte vara på plats för att delta och kan även delta i efterhand. Läs mer här! Denna kurs primära fokus är på sådana frågor som är av betydelse för tekniska konsulter, jurister, och andra som arbetar med frågor kring avfallshantering. Som kursdeltagare får du kunskap om:
 • Vilka regler inom Miljöbalken (MB) som bör tillämpas, de allmänna hänsynsreglerna osv.
 • Definitioner och begrepp så som; vad är avfall och vad är inte avfall? End of Waste och biprodukter, återvinning och bortskaffande, avfallshierarkin, mellanlagring/deponi.
 • Hur man klassificerar en avfallsanläggning, tillstånds och anmälningsplikt och hur man agerar vid ändring av verksamhet.
 • Tillståndsprocessen
 • Transport av avfall
 • Miljökvalitetsnormer för vatten vid tillståndsprövningen
 • Särskilt om tillstånd till deponier, beskrivning av avfallsslag och totala mängder avfall och förordningen om deponering av avfall.
 • De svenska reglerna om industriutsläpp
 • Industriutsläppsförordningen
 • Avfallsskattelagen
MÅLGRUPP Tekniska konsulter, miljöansvariga vid kommuner och jurister som arbetar med frågor kring avfallshantering.

Föreläsare

 • Björn Hellman
  Björn Hellman är expert inom miljörätt och fastighetsrätt. Björn är advokat och anställd vid Advokatfirman Åberg & Co sedan 2012. Björn biträder främst stora och små industri- och byggföretag, kommunala, landstingskommunala och statliga företag samt staten och kommuner. Inom miljörätten arbetar Björn Hellman i första hand med tillståndsprövningar av industrianläggningar och infrastruktur samt vattenverksamhet. Han arbetar även med avfallsrättsliga frågor, miljöskadestånd, tillsynsfrågor, miljöbrott samt med miljörättsliga frågor i samband med företags- och fastighetstransaktioner. Inom fastighetsrätten arbetar Björn Hellman främst med hyra, nyttjanderätter, exploatering, detaljplanefrågor och bygglov samt entreprenad.  

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Aktuell avfallslagstiftning – tillstånd och tillsyn, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Aktuell avfallslagstiftning – tillstånd och tillsyn!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Aktuell avfallslagstiftning – tillstånd och tillsyn från BG Institute, fyll i dina uppgifter: