Instruerad Tekniker Elfordon (ITE)

YrkesAkademin
Kort om utbildningen
4 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2023-02-21 08:00 - Jönköping
Falun, Gävle, Göteborg, Halmstad, Jönköping, Kalmar - Visa alla  
Svenska
Öppen utbildning, Företagsanpassad utbildning

Kommande starter
Jönköping
4 900 SEK
2023-02-21

Göteborg
4 900 SEK
2023-02-28

Falun
4 900 SEK
2023-03-01

Halmstad
4 900 SEK
2023-03-07

Kursbeskrivning

I Sveriges finns över 300 000 elfordon i trafik. Denna ökning ställer nya krav på kunskap och säkerhet ute i våra verkstäder.

Denna utbildning riktar sig till dig som utför allmänna arbeten på elfordon. Med allmänna arbeten menas exempelvis AC-service, hjulinställning, fönsterbyten och service av förbränningsmotorn. För att utföra dessa arbeten behöver du ha kunskap kring när det råder risk för “elektrisk fara”, för att därefter kunna avbryta arbetsmomentet. Utbildningen fokuserar på att utöka kompetensen kring vad du får, respektive inte får göra, på ett elfordon.

Nivån motsvarar Elektriskt Instruerad Person (EIP) plus de krav som ställs enligt nya branschstandarden för Instruerad Tekniker Elfordon.

Utbildningens innehåll


I denna utbildning får du:
  • Kunskaper om elektricitet, elfordon och dess risker
  • Kännedom om de riskkällor som kan uppstå under arbetet samt säkerhetsåtgärder
  • Förmåga att vid varje tillfälle avgöra om det är säkert att fortsätta arbetet eller inte
  • Efter kursen har du fått kännedom om högvoltssystem i laddbara fordon och nödvändig kunskap för att utföra allmänna arbeten på dessa. Dock ej i högvoltssystemet.

Upplägg


Detta är en lärarledd utbildning som genomförs på YrkesAkademins utbildningsorter runt om i landet. Självklart kan vi även genomföra utbildningen direkt i er verksamhet. Utbildningen varvar teori med praktisk kunskap och avslutas med ett prov.


Boka din plats till någon av våra utbildningsorter idag!

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Instruerad Tekniker Elfordon (ITE), direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

YrkesAkademin

Vi på YrkesAkademin strävar efter att få fler personer i arbete och stötta svenska företag med yrkeskunnig personal. Tillsammans med näringslivet skräddarsyr vi våra utbildningar så de matchar företagens behov. YrkesAkademin grundades 1997 och är idag Sveriges största leverantör av...


Läs mer om YrkesAkademin och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

YrkesAkademin

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Instruerad Tekniker Elfordon (ITE)!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Instruerad Tekniker Elfordon (ITE) från YrkesAkademin, fyll i dina uppgifter: