Visar 1-13 av 13 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-13 av 13 träffar

Mer om Kurser inom Allmän elbehörighet

Allmän elbehörighet går numera under begreppet auktoriserad elinstallatör. För att läsa mer om hur du blir auktoriserad elinstallatör eller spetsa din kompetens i din yrkesroll; tryck på knappen nedan.

Tryck här för att läsa mer!

Med en allmän elbehörighet/auktoriserad elinstallatör har du vad som krävs för att få utföra eller ansvara för elinstallationer i alla typer av elanläggningar, samt för att få starta eget företag. Från och med den 1 juli 2017 finns det numera tre typer av auktorisationstyper att ansöka om; A, AL och B. Om du redan har en elbehörighet har du per automatik fått den omvandlad till en behörig auktorisation. Nedan ser du punktform på vad nämnda auktorisationstyper innefattar;

  • A står för fullständig auktorisation och omfattar därför alla elinstallationsarbeten.
  • AL står för auktorisation lågspänning och omfattar därmed alla elinstallationsarbeten på lågspänningsanläggningar.
  • B ger begränsad auktorisation. Likt AL får du jobba med elinstallationsarbeten på lågspänningsanläggningar men med olika typer av begränsningar.

När du sedan blivit elinstallatör så har du kunskap och färdigheter i hur du arbetar med elinstallation. Du kommer ha förståelse för hur du arbetar med elinstallatörer i byggnader, elmaskiner samt veta vilka regler och standarder du ska förhålla dig till. Att jobba inom el betyder att du behöver vara beredd på flera utmaningar där kunskap och erfarenhet kommer gynna dig.

En kompetensutbildning kan göra dig mer säker i din roll som elinstallatör så att du lär dig mer om vilka metoder och direktiv du behöver för att kunna genomföra ditt arbete så pass produktivt som möjligt. Du kan också få nya behörigheter och utöka dina kunskaper inom olika områden såsom installation, industrielektriker och elsäkerhet.

 

Utbildningar inom auktoriserad elinstallatör på utbildning.se

Vill du utvecklas som elinstallatör? Perfekt! Här hos oss på utbildning.se kan du hitta kurser där du kan spetsa din kompetens inom olika områden. Du kan hitta likväl teoretiska som praktiska kunskaper samt kurser som innehåller laborationsprov där du måste vara på plats för att visa upp vad du har lärt dig.

Med en utbildning i elbehörighet spetsar du bara inte din kompetens, du blir också mer attraktiv på arbetsmarknaden då fler möjligheter kan öppna upp sig för dig. Med mer kompetens har du bland annat större chans att arbeta som ansvarig elektriker på större arbetsplatser och på större elföretag.

elbehörighet

Du kan hitta utbildningar för auktorisering på ett antal orter i Sverige, det finns även några distans alternativ. Dessa utbildningar hålls vanligtvis under ett antal lärarledda tillfällen i kombination med hemmastudier. De olika utbildarna har som mål att förmedla den teoretiska kunskap som krävs i kombination med praktik och att utbildningarna är enligt elsäkerhetsverkets riktlinjer.

 

Vem passar utbildningarna för?

I vårt utbud hittar du både grundutbildning för dig som vill bli auktoriserad elinstallatör och fortbildningar där du utvecklar dig själv i din roll som elektriker, operatör, hantverkare eller bara rent allmänt har en roll där du jobbar nära el. Även arbetsledare eller liknande typ av yrkesman som behöver utbildning inom el.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
Arbetsledning Steg 1 –SIFU

– Jag fick med mig nya användbara verktyg från kursen som jag kommer kunna ha med mig livet ut – enkla, men väldigt effektiva, berättar Mikael Lahti.

Läs mer
SIFU

”Nu kan jag se och lösa problem jag tidigare inte ens visste fanns. Mitt arbete har blivit effektivare och mycket roligare!" berättar Timmy Rudegran.

Läs mer
 Byggarbetsmiljösamordnare (BAS)...

Läs om vad Mikael och Jimmy tycker om kursen Byggarbetsmiljösamordnare (BAS) P och U - Grundkurs som de gick på SIFU.

Läs mer