Visa utbildning.se som: Mobil
Visar 1-12 av 12 träffar
 

Mer om Ritningsläsning

Tekniska ritningar tolkas idag av många, exempelvis verkstadstekniker, maskinoperatörer, kontrollanter eller mättekniker. En ritning utgår alltid från en viss standard, då den alltid måste kunna tolkas av en utbildad person i ämnet. Dessa ritregler ska hålla en viss standard både internationellt, nationellt och företagsspecifikt.

Varför bör man gå en kurs i ritningsläsning?

Om du läser en ritning fel kan det få stora konsekvenser, både tid- och kostnadsmässigt. Med rätt utbildning lär du dig förstå det viktigaste inom ritningsläsning, bland annat vyer, snitt och måttsättning.

Vem är den här typen av utbildning till för?

Denna utbildning är till för dig som läser och tolkar ritningar på din arbetsplats, exempelvis verkstadstekniker, maskinoperatörer, kontrollanter eller mättekniker.

Olika typer av utbildningar

  • Ritningsläsning grundutbildning
  • Ritningsläsning inriktning bygg
  • Ritteknik


Vanligt innehåll i ritningsläsning kurs

  • Linjer
  • Vyer
  • Snitt
  • Måttsättning
  • Ritsätt
  • Praktiska övningar


Ett vanligt upplägg

Plats: En kurs i ritningsläsning är främst öppen eller företagsanpassad. Den sker därför oftast antingen på plats i utbildarens lokaler eller hos ert företag. En del av utbildningarna går även att läsa på distans genom e-learning vilket betyder att du kan läsa på valfri plats.

Format: När du går en utbildning varvas ofta föreläsningar med gruppövningar/praktiska övningar.

Tid: Längden på en utbildning är oftast mellan en dag till en vecka beroende på omfattning. En del av utbildningarna går även att läsa på distans genom e-learning vilket betyder att du kan läsa dem i din egen takt.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!
Reportage
Kraftfullt samarbete mellan Bilf...

För att samordna utbildningar för 200 personer utspridda på olika orter krävs en stabil och pålitlig utbildningsleverantör. Det vet Ulla Augustsson, utbildningsplanerare på industrikoncernen Bilfinger, som sedan tre år tillbaka har ett nära samarbete med Teknikutbildarna.

Läs mer
Kursen hos Teknikutbildarna en i...

Djupt nere i Renströmsgruvan utanför Skellefteå tillbringar 29-åriga Ola Nordberg större delen av sina dagar som elarbetsledare. En viktig och ansvarsfull roll som han inte hade befunnit sig i om det inte vore för Teknikutbildarnas kurs i Allmän behörighet – en kurs som visade sig vara väl värd att resa 40 mil för.

Läs mer